Водещите новини! Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ (и още…)

  • 22 август 2022 13:22

  • 698
  • 1
Водещите новини! Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ (и още…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

***

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 22 август ***

 

Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ за страната ни, обяви министърът на енергетиката Росен Христов

Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ

***

Деница Златева е новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“.

Близо две години тя е работила в дружеството като административен директор. Златева има дългогодишен управленски опит както в частната сфера, така и в законодателната и изпълнителната власт. Заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми.

Ново ръководство оглави „Булгаргаз“

***

Парадокс: Потребители ще получат санкция, че не са изконсумирали газ, какъвто "Булгаргаз" няма и го търси

***

„Ние протегнахме ръка, като нашата гледна точка беше, че така бихме могли да претендираме доста по-категорично за първото място в изборите и за възможността първи да съставим правителство. 

„Продължаваме промяната“ направиха свое собствено социологическо проучване и онова, което беше като техен аргумент, за да предпочитат самостоятелно явяване, е че поотделно можем да направим по-добър резултат и след това да търсим следизборна коалиция. 

Не са отрязани пътища помежду ни. Няма някакво отдалечаване“, коментира бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов от ДБ в „България сутрин“.

Сандов (ДБ): Надеждата ни е да имаме 121 депутата с "Продължаваме промяната" след изборите

***

Екип от международни учени от САЩ, Швейцария и Китай са открили лекарство, което обикновено се използва за рак, което може да се насочи към патогена на COVID-19, както и към други вируси.

Резултатите от проучването са описани в списанието ACS Infectious Diseases.

Откриха лекарство за лечение на COVID-19

***

Докато едни се вайкат, други преговарят и вършат работа…

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и министърът на енергетиката  Костас Скрекас са на посещение  в Катар, за да водят преговори по доставки на втечнен газ, съобщават от кабинета на гръцкия премиер.

Атина предлага да се превърне във вход за Европа на газ от Катар. За сега място за доставка е остров Ревитуза, където е терминалът за съхранение и обработка на втечнения газ.

Мицотакис е в Катар за договаряне на втечнен природен газ

***

Понижаването на нивото на водата на река Яндзъ разкри потопен остров и три будистки статуи в югозападния китайски град Чунцин, за които се смята, че са на 600 години, съобщи Ройтерс.

Трите статуи са открити в най-високата част на рифа на острова, първоначално идентифициран като построен по време на династиите Мин и Цин. Една от тях е на монах, седнал върху пиедестал от лотос.

Нивото на водата в река Яндзъ бързо спада поради суша и гореща вълна в югозападния регион на Китай. Валежите в басейна на река Яндзъ са с около 45 процента по-малко от юли насам, а високите температури вероятно ще се задържат поне още една седмица, сочат официалните прогнози.

Древни будистки статуи се появиха от намаляващите води на р. Яндзъ

***

Лидерите на 6 опозиционни партии в Турция (РНП, Добра партия, Партия на щастието, Демократическата партия, Дева и Партия на бъдещето) ще се явят с общ кандидат на изборите за президент.

Това се посочва в обща декларация,която огласиха след състоялата се вчера среща на лидерите.

6 опозиционни лидери са се договорири да издигнат общ кандидат за президент на Турция

***

 

Novini.bg
698 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АЗЕРБАЙДЖАН

2022.08.22 | 14:29

1
НЯМА ГАЗ ЗА ПРОДАВАНЕ!

Добави коментар

Водещи новини