Бивш рали пилот: Щом още си обясняваме защо са нужни коланите, значи сме далеч от пътната безопасност

  • 20 август 2022 08:39

  • 4572
  • 6
Бивш рали пилот: Щом още си обясняваме защо са нужни коланите, значи сме далеч от пътната безопасност
© Кадър: БТВ

Ако все още говорим защо трябва да си слагаме коланите, значи още сме твърде далеч от пътната безопасност. Това сподели в сутрешния блок на bTV бившият автомобилен състезател Димитър Илиев, който миналия месец реши да напусне Агенцията по безопасност по пътищата.

Илиев описа картина, в която е бил принуден да се моли на АПИ да реши някои от най-наболелите проблеми по пътищата, включително за неща като измиване на светлоотразителните знаци по мантинелите, премахване на прекомерна растителност, боядисване на пътна маркировка. Всичко това принудило рали шампиона да подаде своята оставка, за да не се принуждава да става част от тази система. 

По отношение на идеята цивилни патрули на полицията да се включват в трафика и да спират от движение опасните шофьори, Илиев обясни, че това е практика, която се налага в цяла Европа.

Тези цивилни екипи могат да извадят от трафика арогантните и наглите – всички тези, които се чувстват безнаказани на пътя, посочи той.

По думите му всеки живее с усещането, че каквото и да направи, ще му се размине, и  липсата на възмездие е нещото, "което най-много ни мъчи".

Пътна полиция започва от днес нова акция в цялата страна, ще продължи "колкото е необходимо"

На въпрос защо се стигна до войната по пътищата у нас, бившият рали пилот отговори, че това се дължи най-вече на последните 32 години безхаберие и корупция в институциите.

Трябват елементарни усилия, трябват качествени ръководители и хора, които искат да работят, а не да крадат, завърши Димитър Илиев.

Владимир Василев
4572 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гхййкк

2022.08.20 | 11:23

6
Не искаме да чуваме тема ковид 19
Кклллфгл

2022.08.20 | 11:19

3
Катастрофите зачестиха защото всеки ден се набива в главите на народа ковид
Тъххйййххг

2022.08.20 | 11:22

5
Катастрофите зачестиха защото на народа му умръзна да слуша само тема ковид 19
Гхййуттттт

2022.08.20 | 11:21

4
Не може да влизаме с други заболяване в болницата а там да ни уморяват нарочно и да пишат смърт от ковид
Гхййгф

2022.08.20 | 11:18

2
Трябва да премахнем ковид 19 и катастрофите ще спрат
bbb

2022.08.20 | 09:40

1
Поредният продажен боклук оправдаващ кражбите от последните 30години. Истината е, че нямаме пътища(магистрали) гадни маркировки неправилно поставени знаци безмислени ограничения от неправилно построени търговски обекти липса на контрол за техническа изправност включително и на годишният преглед кадето си затварят очите за пари и социална солидарност(беден няма пари за друга кола)...............................

Добави коментар

Водещи новини