Водещите новини! Руснаците с все по-странни решения за войната. МФ пропуска да оповести ревизията на „Лукойл“ (и още…)

  • 17 август 2022 19:16

  • 4654
  • 8
Водещите новини! Руснаците с все по-странни решения за войната. МФ пропуска да оповести ревизията на „Лукойл“ (и още…)
© Getty Images/FB-mirchev/YouTube/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 17 август ***

 

„Рафинерията работи за интересите на руския си собственик, но не и на България. ДБ има последователна позиция за Лукойл - поискахме държавата да поеме оперативен контрол над рафинерията, за да не изтичат над 200 млн. лв. месечно в руски джобове, а да намалят цената по бензиноколонките“.

„Измина седмица от приключване на ревизията на НАП в Лукойл. Информация за нея липсва. Затова си позволих да задам няколко въпроса на финансовия министър:…“

Ивайло Мирчев (ДБ) пита служебния финансов министър за ревизията на Лукойл

***

Путин възстановява отличието „Майка-героиня“, учредено при управлението на Сталин през 1944 г.

По силата на президентски указ, издаден в понеделник, „на всяка майка, която е гражданин на Руската федерация и е родила и отгледала най-малко десет деца, ѝ се полага еднократна финансова помощ от 1 млн. рубли“.

Условието е останалите 9 деца да са живи. Изключение ще бъде правено за майки, чиито деца са изчезнали или загинали в защита на Родината или в резултат от изпълнението на военна служба или граждански дълг.

Очаква се орденът „Майка-героиня“ да бъде поставен сред най-високите държавни отличия в страната, редом до „Герой на Русия“ и „Герой на труда“, отбелязва Нюзуик.

Путин поиска рускините да раждат минимум по 10 деца

***

Военни на така наречената Луганска народна република (про-руските сепаратисти) са отвлекли мъж, отишъл да прибере детето си от детска градина. 

„Според данни на Стратегическото командване на въоръжените сили на Украйна в ЛНР е започнало масово набиране на мъже, годни за военна служба. Така наречените власти имат право да влизат за проверка в домовете на хората по всяко време“, добави УНИАН.

Мъж отиде да вземе детето си от градина в Луганск, но го пратиха на фронта

***

„Той ме погледна в очите и каза: „Нямаме планове да нахлуваме в Украйна““, разказва Уолъс.

Това показва колко лъжливи са руснаците, пишат авторите на материала.

Британският министър предупредил колегата си, че ако Русия реши да нахлуе в Украйна, ще се сблъска с ожесточена съпротива, на което Шойгу отговорил, че „Русия и Украйна са една държава" и че "майка му е украинка". Той, обаче, уверил, че не планират да започват война.

В отговор на предупреждението на Уолъс за бъдещите санкции и щетите, която те могат да нанесат на страната, Шойгу уверил Уолъс, че "руснаците могат да страдат както никой друг" и добавил, че не могат повече да "търпят западната траектория на Украйна".

Таен разговор между Шойгу и Уолъс: Руснаците могат да страдат както никой друг

***

Доста тиха рокада

Официално: Владимир Путин натири командира на руския Черноморски флот

***

Участието на Китай в съвместните учения не е свързано с настоящата международна и регионална ситуация, се казва в изявление на министерството.

Ученията са част от действащото двустранно годишно споразумение за сътрудничество, заяви още военното ведомство, цитирано от БНР.

Китайски войски ще участват в учения в Русия

***

След внезапна проверка на екипи от звеното за фискален контрол на НАП беше затворена една от най-големите дискотеки в центъра на курорта „Слънчев бряг”.

При направената контролна покупка от „таен клиент“ не му е била издадена касова бележка, отговаряща на изискванията, което е станало причина за налагане на принудителната мярка „запечатване на обект“, съобщава Нова тв.

Над 1100 са извършените проверки само по Южното Черноморие. Установени са 396 нарушения, като най-чести са неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност на търговския обект.

НАП затвори дискотека в "Слънчев бряг"

***

Турция и Израел отново ще изпратят свои посланици в двете страни, заяви Чавушоглу.

„Назначаването на посланици е една от стъпките за нормализиране на отношенията. Такава положителна стъпка дойде от Израел в резултат на тези усилия и Турция от своя страна също реши да назначи посланик в Израел, в Тел Авив", посочи той.

„Ние започваме процес на вземане на решение кой ще бъде назначен", добави той на пресконференция в Анкара.

Турция и Израел са взели решение отново да изпратят посланици в двете страни

***

"Нашите въоръжени сили не са започнали операция в Сирия", това заяви турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу пред телевизията от страната си Хабер.

По-рано бе съобщено, че в турски джамии в близост до граничните райони прозвуча предупреждение: В близко време турската армия ще проведе операция срещу терористичната организация Кюрдска работническа партия (ПКК). Моля, не напускайте домовете си.

Медийните публикации бяха опровергани и от представител на сирийските кюрди в САЩ. "Няма никакви военни действия в Сирия. Ние смятаме, че нито Вашингтон, нито Москва биха одобрили подобни действия от страна на Анкара", заяви представителят на Сирийския демократически съвет Басем Саке, цитиран от ираската информационна агенция Мехрр.

По думите му обаче през последно време въоръжените сили на Турция са засилили обстрелите срещу кюрдски селища.

Турция отрече да е започнала военна операция в Сирия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4654 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Еми...

2022.08.17 | 22:30

5
Всички педрили които сме срещу Русия предлагам да изядем по едно лайно
Bai hui

2022.08.18 | 06:30

8
E da de ama sikijam aZna
На ДьБь

2022.08.17 | 22:33

7
Правим евтини тръбели
На ДьБь

2022.08.17 | 22:33

6
Слава на Русия
Еми...

2022.08.17 | 22:29

4
Ко искаш е знаеш ли колко педрази сме срещу Русия ела с нас да лапаме фалоси
На БКП-ейците

2022.08.17 | 22:15

3
Путин в ХАГА! СЛАВА НА УКРАЙНА.
Анонимен

2022.08.17 | 21:10

1
Путин усирено търси осеменители за " майките- героини ".
Лана

2022.08.17 | 21:36

2
На опашка ли сте като кандидат?

Добави коментар

Водещи новини