Малко ме притеснява как ще подготвят изборите хора, които в тръба с налягане 40 бара не могат да намерят газ

  • 17 август 2022 16:59

  • 3323
  • 0
Малко ме притеснява как ще подготвят изборите хора, които в тръба с налягане 40 бара не могат да намерят газ
© YouTube/Булфото/Getty/Novini.bg

Руснаците доказаха нагледно, че „пушенето убива“, а българите – че участието в последното издание на риалити формата „служебно правителство“ води до сериозни странични ефекти, включващи: загуба на зрение и интегритет, дезориентация, инхибиция на логическите процеси, удебеляване на епидермиса и преобразуване на електрическите импулси на мозъка в газови такива. 

Малко ме притеснява как ще подготвят изборите хора, които в тръба с налягане 40 бара не могат да намерят газ… Може би и те са се притеснили… щото, гледам, май са се отказали да се занимават с това (както се полага) и са се заели с почти всичко друго – смяна на областни управители, уволнения и смени по всички нива, етажи и етажерки на властта и управлението, залагане на всякакви „интересни“ наследства и (не на последно място) създаване и лъскане на имидж за едни и цапане за други. 

Интересното е, че на кадрите от министерската проверка се виждат измервателни уреди, които опровергават думите им, но те си държат на своето. 

Ще цитирам Свободна Европа: 

Снимките бяха публикувани от енергийния експерт Васко Начев в сряда вечерта. Едната е стоп кадър от телевизионен репортаж за проверката на двамата министри, а другата е направена от човек, който е бил на мястото по време на събитието“.

Ако в тръба с 40 бара налягане не можеш да „видиш“ газ, смятам, че автоматично освобождаваш себе си от големите очаквания на обществото (като очакването да можеш сам да си връзваш обувките например или каквото и да е по-сложно от това да вървиш и да дъвчеш дъвка едновременно). Имаше такива деца едно време в училище – така ниско слагаха летвата на постиженията си, че учителите им се радваха, ако си напишат името правилно. Трудно можеш да разочароваш хората, ако не очакват нищо от теб. 

В този ред на мисли ми се струва повече от логично, че останалата част от политическия ни театър (първоначално написах „политическия ни елит“, но ми стана смешно и го изтрих) смята себе си за „Номер 1“. Всички партийни лидери се изредиха да казват, че според социологията тяхната партия печели. 

Няма лошо… ние сме държава с много социологии. 

Освен това политиците ни са нежни души, а и ние нямаме големи очаквания към тях. Като дечица със специални нужди са. Като дечица, дето – каквото и да направят – трябва да им казваме, че са се справили. „Ти си номер едно, маме! Номер едно…“

И те са си свикнали да са номер едно винаги. Като дечица, на които им се говори бавно и не се правят резки движения около тях. 

Слави Трифонов например откри предизборната кампания. Няма да повярвате как… с пост във Facebook. Не мое да бъде!, нали…

Написа, че отцепилите се от ИТН, очевидно били купени, защото щели да стават част от ПП. Щом са го напуснали, значи са корумпирани, лоши и страшни. А „доказателството“ за това е, че са си намерили нова работа на ново място. 

Някои хора или са много ревниви, или са им в отпуск сценаристите. 

...

Слави Трифонов нападна отцепниците от партията си: Нали ви казах?

Слави направи сравнение между тях и Брут. Което пък трябва да значи, че той е… Цезар? Майко мила! Пак добре, че не ги сравни с Юда, че щеше да излезе, че той е… нали!

Да, има две места, дето са пълни с Цезари, Наполеоновци, царе, императори, говорещи с извънземни, намирачи на световни заговори, борци с илюминатите, партизани срещу Сорос и Бил Гейтс:

Едното такова място е българският парламент.

Другото е… другото е охраняван обект, пълен с хора, сложени под наблюдението на съвременната медицина. 

В отговор на поетичното определение за предателството и почтеността, хората в социалната медия масово реагираха с коментари под поста му: „ДЕКЛАРАЦИЯТА-А-А-А-А“ (взаимствано от МАКЕДОНИЯ-А-А-А-А-А-А!). 

Сигурно са имали предвид, че някой упорито не си подава декларацията за имущество и конфликт на интереси. Дори да е само като символичен жест, ще е добре да видим, че законът наистина е еднакъв за всички, а не за тия, дето ги дават по телевизията, да е врата в полето. 

Пък и тя, декларацията, не случайно се казва „за имущество И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ“.

Защото, нали… общият бизнес с разни структури и фирми, инвестициите в имоти и общите интереси създават усещането, че някой „приятел“, с който имат общ бизнес, или е дал пари за нещо, или имат обща собственост, може да се поинтересува дали ще му направят „услуга“. 

Затова е хубаво да се подават декларации, та да видим кой с кого е бизнес партньор, че да не се чудим после как някакви фирми са станали по-успешни от други. Има смисъл от декларацията. Но ще се повторя: дори да е само като символичен жест, ще е добре да видим, че законът наистина е еднакъв за всички. 

Ако се чудите как такива ги избират за спасители, месии, апостоли и други приказни герои за зелена рецепта, то ще трябва да си отговорим с пример:

„Публиката“, уважаеми дами и господа, е създала усещането у изпълнителите, че е „лесна“. И затова я ловят не на кукичка, а на бастун. Ето, например, bTV ни съобщи, че над 1,3 милиона от COVID ваксините са бракувани. В страната, която – според докладите на ООН – е най-бързо изчезващата в света, първенец по смъртност и болести. 

Какво да си говорим… причина—следствие. 

След като ни имат за антиваксъри и плоскоземци, а и ние се държим като такива, ще ни третират като такива и ще ни пробутват „спасители“ от Али Експрес. 

Но пък хей!—от друга страна… малка подкрепа за естествения подбор, нали? 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3323 0

Свързани новини

Водещи новини