Вижте какво разказа жената, оказала първа помощ на удареното от мълния момиче

  • 17 август 2022 08:31

  • 20960
  • 4
© Pixabay

„Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо“ – така Снежана Йорданова обобщава необичайната и животорешаваща ситуация, в която попада случайно.

Във вторник мълния удари трима души в Приморско. 18-годишно момиче е тежко пострадало, то е прието в реанимацията на бургаската болница. Момичето е интубирано и с опасност за живота, но живо благодарение на бързата реакция на Йорданова.

Мълния порази 18-годишно момиче в Приморско

„Видях мълния. Чух, че е наблизо. В следващия момент погледнах и видях суматоха, млад мъж викаше за помощ. Валеше доста проливен дъжд“, разказва Йорданова.

Когато отива на мястото вижда 18-годишната Теодора на земята в безпомощно състояние. Приятелят ѝ – също пострадал от мълнията е в силен шок.

„Видях, че тя все още е топла, има някаква сърдечна дейност, но пръстите на ръцете ѝ посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша. Започнах сърдечен масаж и накарах приятелят ѝ да я обдишва. Така ѝ дадохме първа помощ до момента, в който на място пристигна линейката“, разказа  пред бТВ Йорданова.

Именно тази първа помощ помага на Теодора да дочака линейката жива.

„Нямам опит в оказването на първа помощ макар, че това е вторият ми такъв случай. Вече веднъж спасих баща си след инфаркт по същия начин. Сега имах повече кураж, защото видях, че това работи и виждам колко съществено е умението и знанието да дадеш първа помощ“, разказва Йорданова.

Вечерта получила обаждане от майката на Теодора, която благодари за бързата реакция.

„Много се надявам моите усилия да са довели до резултат. Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо“, каза жената.

Десислава Станева
20960 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.08.17 | 14:23

3
не е ударено от мълния, пострадало е от близко паднала мълния

2022.08.17 | 10:42

2
Браво на жената! Има и добри хора в България! Дано момичето се оправи!
Той

2022.08.17 | 10:41

1
Респект за такива Хора.

Добави коментар

Водещи новини