Водещите новини! Украйна продължава успешните си атаки срещу руски части. Путин писа на Ким Чен-ун (и още…)

  • 15 август 2022 13:25

  • 2367
  • 0
Водещите новини! Украйна продължава успешните си атаки срещу руски части. Путин писа на Ким Чен-ун (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

***

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 15 август ***

 

Руските войски и съюзниците им в Украйна вероятно воюват разпределени в шест групи от сили. Те са ориентирани към: град Харков и североизточната област Харков; по линията Изюм-Славянск; район Сиверск-Лисичанск; Бахмут; района на град Авдиевка-Донецк; и Южна Украйна.

ISW: Украйна продължава успешните си атаки срещу руските военни части

***

„…руският президент Владимир Путин заявява, че двете страни ще "разширят всестранните и конструктивни двустранни отношения в общи усилия", съобщиха в понеделник държавните медии в Пхенян“.

Путин пише, че по-тесните връзки биха били в интерес и на двете страни и биха допринесли за укрепването на сигурността на Корейския полуостров и в региона на Североизточна Азия, предаде севернокорейската информационна агенция КЦНА.

Путин писа на Ким Чен-ун

***

Нова Зеландия изпраща 120 военнослужещи във Великобритания, за да помогнат в обучението на украинци за битка на фронтовата линия, съобщи правителството на тихоокеанската държава в понеделник, предава Ройтерс.

Разполагането ще даде възможност на два екипа за обучение на пехотата да запознаят украинския военен персонал с основните умения, за да бъдат ефективни в боевете, включително боравене с оръжие, първа помощ в условията на бойни действия, оперативно право и други умения.

И Нова Зеландия ще обучава украински военни

***

Очаквано… официален Иран смята, че Рушди сам си е виновен

Има страни, в които се смята, че ако те нападнат или убият за това, че говориш или пишеш неща, които не им харесват, сам си си виновен и си го заслужил. Тези страни напоследък сближават приятелските си позиции. 

Иран посочи своята версия за виновника за атаката срещу Салман Рушди

***

Множество сигнали са постъпили в Европейски център по транспортни политики за проблеми в района на АМ "Тракия", в който автобус, пълен със сръбски деца, се преобърна. 

"Последният сигнал е от четвъртък. До 208-ия км състоянието на пътя е много добро, след това по трасето има много деформации, включително и в активната лента", уточни Русинова.

Множество сигнали в Европейския център по транспортни политики за проблеми в района, в който се обърна сръбският автобус

***

Според министъра…

Министър Иван Шишков: Този участък, на който стана катастрофата със сръбския автобус, не е проблемен

***

Пътен експерт: Ако имаше мантинела, автобусът нямаше да се обърне

***

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен за 72-часа. Това е мъж на 57-години, за който се предполага, че е имал интимни отношения със съпругата на Удо Ланге - Елизабет. Той е работил в хлебопекарната на семейството в "Делта Хил", информира Нова телевизия.

Криминалистът Ботьо Ботев смята, че убийството е непредумишлено и е на базата на някакъв конфликт. Станала е някаква инцидентна история. Това е така, защото има счупено ребро, категоричен е той.

Ботьо Ботев (криминалист): Швейцарският бизнесмен е убит непредумишлено и заради конфликт

***

 

Novini.bg
2367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини