Проф. Асен Балтов каза ще става ли депутат

  • 14 август 2022 08:56

  • 1461
  • 3
Проф. Асен Балтов каза ще става ли депутат
© Кадър - бТВ

Връщането ми на работа не е политическо решение. Решението на съда за възстановяването ми просто съвпадна с политическите промени. Това заяви в ефира на бТВ бившият шеф на „Пирогов” проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари, който бе възстановен на работа в спешната болница. Сега той работи там като ортопед.

Проф. Балтов призна и кой му се е обадил, за да го върне на работа. "Със сегашния директор Венелин Герганов се познавам от доста време. Проведохме един разговор, той каза, че няма смисъл да се обжалва на трета инстанция. Предложи да започна на граждански договор като консултант, за да измине този срок от 1 месец, след което да бъда възстановен на щат", уточни той.

Върнаха проф. Балтов на работа в "Пирогов"

Проф. Балтов проговори и дали има амбиции да се върне начело на "Пирогов". "На този етап не, 4 години и половина това е един постоянен стрес. Телефонът не може да бъде изключен, гледаш постоянно да помагаш".

Той коментира и бившия шеф на болницата - проф. Иван Поромански. "С него трябва да проведа личен разговор. Имам сериозни съмнения, че той е бил подложен на сериозен натиск, вероятно от Стойчо Кацаров", коментира проф. Балтов.

По отношение на политическата си кариера, също не е решил. "Рано е да се каже. Първо трябва да се уточнят листите“, посочи той и уточни: „При всички случаи няма да се забравят тези 59 колеги и сътрудниците“.

Ако той влезе отново в политиката, няма да може да оперира. „При така приетото законодателство на Национален рамков договор на НЗОК няма да мога да оперирам, ще мога да бъда само консултант“, уточни той.

 

Калина Христова
1461 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Просто човек

2022.08.14 | 10:31

3
Наглец
потрес!

2022.08.14 | 10:26

2
Тоя пак иска да се вози в джипката на сикаджията, който да му показва пътните знаци!

2022.08.14 | 10:20

1
ДОКАТО НАМАЗАНИ ДЯДОВЦИ КАТО ТОЯ СТАВЯТ ДЕПУТАТИ, НИКОГА НЯМА ДА ПОСТИГНЕМ И САНТИМЕТЪР НАПРЕДЪК!

Добави коментар

Водещи новини