"Топлофикация - Перник" започна годишен планов ремонт

  • 13 август 2022 17:41

  • 1126
  • 3
"Топлофикация - Перник" започна годишен планов ремонт
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Топлофикация - Перник" започна от днес годишен планов ремонт, съобщиха от дружеството. Той се случва с два дни по-рано заради непредвидена авария, наложила спиране на котлите.

Оставащите два дни до официалния старт на годишната профилактика са недостатъчни като технологично време за загряване на водата и достигане на оптималните ѝ параметри, заради което парогенераторите няма се пускат, обясниха от "Топлофикация".

Ще се ремонтират нагревните повърхности, зидарията и изолацията в топлоизточниците, ще се ревизират предпазните схеми на парогенераторите, ще се поправят прахоприготвящите им системи, ще се подмени покривът на котелното помещение, ще се ремонтират съоръженията за пречистване на димни газове, ще се подменят участъци от главни и спомагателни трасета по топлопреносната мрежа.

След съставените два акта миналия месец за неорганизирани емисии от покрива на котелен цех на ТЕЦ "Република", от дружеството са амбицирани да постигнат всички изискуеми екологични параметри.

Годишната профилактика ще продължи до 30 септември. Дотогава градът ще бъде без топла вода.

Топлофикации обмислят да поискат 60% увеличение

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1126 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2022.08.13 | 23:55

3
А, намериха ли в Перник ПОТОПЕНИТЕ ТАМ МИЛИОНИ ЕВРО за, "ремонта" на "Студена" ПОД ВОДА и "водопровода" от Рила БЕЗ ВОДА?!?!?!
Аз

2022.08.13 | 23:20

2
Нарочно спряха котлите.Ремонта трябваше да е от 7 ми ,но Омботсмана се намеси и го отложиха за 15ти.Явно обаче са ангажирали фирми за ремонта и спряха по-рано.
супер,

2022.08.13 | 18:24

1
пак че си миришем!

Добави коментар

Водещи новини