Експерт обяснява как могат да се спрат нарушителите на пътя

  • 12 август 2022 08:54

  • 1374
  • 1
Експерт обяснява как могат да се спрат нарушителите на пътя
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

„През последните 5 години имаше опити да се направи нов закон за пътищата. Заговори се, че скоростта трябва да се намали с 10 км/ч, без да се виждат очевадните неща. Когато има замесени дрога и алкохол, трябва да повлияем на разпространителите на това нещо, а не да имаме последствията и да правим проверка на всички”. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Иванов коментира случая от Ахтопол, при който група младежи се разминаха на косъм от смъртта, след като луксозен автомобил блъсна колата им, спряла в отбивка на пътя.

„Трябва да се знае откъде идват лъскавите автомобили, какъв е произходът и им и как този юнак се е качил на този автомобил. Именно тази философия трябва да бъде водеща в един нов закон по пътна безопасност”, коментира председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Той е категоричен, че парите, които се събират от глоби, трябва да влязат в общ фонд „Пътна безопасност”.  

Алкохол и дрога убили 20-годишно момче в Пелин

„След това трябва да се съберат хората, които знаят как и по какъв начин това може, да се приложи и да се направи анализ. Това, което предлагаме особено за дрогата, е на всеки 6 месеца на случаен принцип хората, независимо как и кога са употребявали такива вещества, да бъдат проверявани и съответно законът да не им дава право да управляват автомобил за цял живот, ако има нарушение”, добави Йонко Иванов.

Калина Христова
1374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димчо коцев

2022.08.12 | 16:45

1
Може дасеспрът другираните и пияните но трябва дасе смени държават

Добави коментар

Водещи новини