От днес маските са само на определени места

  • 11 август 2022 06:53

  • 5216
  • 5
От днес маските са само на определени места
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

От днес защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 965

Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито.

Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст.

С издаването на заповедта на д-р Асен Меджидиев се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента.

Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

Здравното министерство с нова заповед за маските

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена. При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID-19 и други заразни болести.

Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на COVID-19.

Калина Христова
5216 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Emi

2022.08.12 | 08:01

5
Стига с тоя лъжлив цирк и няма никакъв вирус всички болни и заразени са от тия ваши убийствени ваксини айде вървете си на майнатаси бе осрани просяци вън
Няма коронавирус и няма пандемия

2022.08.11 | 08:18

4
Хора в България целува куче, спя с куче, плуват в морето с куче, деца и кучешки изпражнения! Има свинство и антисанитария! Цяла крайбрежна зона е тоалетна за домашни любимци и няма никакви мерки срещу свини и антисанитарии.

2022.08.11 | 08:06

2
Тоя тът ще има бити и е.бани маско-проверяващи !

2022.08.11 | 08:07

3
Ще има друг път , те овцете не хапят !.

2022.08.11 | 08:05

1
Айде овце , рррр!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини