Водещите новини! Русия започва да разглобява самолети за части. Българка изчезна в Атина след зловещо признание (и още…)

  • 10 август 2022 18:59

  • 1593
  • 2
Водещите новини! Русия започва да разглобява самолети за части. Българка изчезна в Атина след зловещо признание (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 10 август ***

 

Руските авиокомпании, включително държавната "Аерофлот", са започнали да "оглозгват" самолети, за да си набавят резервни части, каквито вече не могат да доставят от чужбина заради западните санкции, заявиха източници от сектора пред Ройтерс.

Тези действия съответстват на препоръката на руското правителство, отправена през юни към авиокомпаниите да използват някои самолети за части, за да могат останалите машини, произведени в чужбина, да продължат да летят поне до 2025 г.

Оборудване е взето и от няколко "Боинг 737" (Boeing 737) и "Еърбъс А320" (Airbus A320) на "Аерофлот", тъй като авиопревозвачът се нуждае от повече резервни части за останалите си самолети от тези модели, допълни източникът.

Близо 80 процента от флотилията на "Аерофлот" се състои от боинги и еърбъси - съответно 134 боинга и 146 еърбъса, както и 80 произведени в Русия "Сухой суперджет 100", по данни от края на миналата година.

"Въпрос на време е", преди базираните в Русия самолети да бъдат канибализирани, изтъкна западен авиационен източник.

Русия започва да разглобява самолети за части

***

Жената е пристигнала в Атина на 18 юли, настанила се в хотел на центъра и дни по-късно следите й се губят. Преди да изчезне младата жена е позвънила на майка си в Русе от българско заведение, което се намира в близост до хотела със зов за помощ: "Ела да ме прибереш, упоиха ме и ме изнасилиха! Взеха ми дрехите и парите, нямам нищо".

Майката веднага тръгнала за Атина и в момента е в гръцката столица безсилна да открие дъщеря си.

Българка изчезна в Атина след зловещо признание

***

Новосибирск, Русия

Според свидетели Долгих започнал да налага жена си още по време на сватбеното тържество, когато я видял да разговаря с един от гостите.

Разследващите разкриха, че той продължил да я бие и след като двамата напуснали къщата, в която се провеждало тържеството. Малко по-късно те отново се завърнали, където Долгих вече умъртвил съпругата си. Вече мъртва, мъжът грабнал тялото ѝ, излязъл и го захвърил в едно дере.

Гостите били твърде изплашени, за да реагират и да се намесят, но веднага подали сигнал в полицията, която пристигнала и арестувала на място Степан Долгих.

Жена изгуби живота си пред ужасените погледи на гостите на сватбата си

***

„…Николай се връща от работа, убитите са нахлули с метални пръти с дължина по 1 м. - 1.20 м. Изминават разстоянието от входната външна желязна врата до вътрешната. Връхлитат върху него и малката му дъщеря, била до него, псувайки и заканвайки се, че ще го убият[…] 

Защитникът разкри още, че Николай сам се обадил на тел. 112 и съобщил, че е извършил убийствата. Казал къде е, предал е пушката и активно е съдействал на органите на реда. 

"Какво би трябвало да направи моя подзащитен? Да чака да преборят него и дъщеря му?", зачита адв. Стоичков.

Адвокат с разкрития за тройния убиец от Рогош

***

„Днес възникнаха 74 пожара на територията на страната, от които 45 продължават да са действащи“.

Гл. комисар Николов: В страната продължават да бушуват 45 пожара

***

Военнослужещи участваха в гасенето на пожари в областите Пазарджик и Стара Загора

***

И Хасково обяви бедствено положение заради пожар

***

Два големи горски пожара се разразиха днес в окръг Маниса, Западна Турция, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Пожарите са възникнали в района на градовете Шехзаделер и Саруханлъ. 

В борбата с пламъците са били включени три пожарни коли, два хеликоптера за гасене на пожари и друга техника.

Два горски пожара се разразиха в Западна Турция

***

През периода януари-юни 2022 г. от България общо са изнесени стоки на стойност 45 748,5 млн. лв., което е с 41 на сто повече в сравнение със същия период на 2021 година, показват предварителни данни на Националния статистически институт. През юни 2022 г. общият износ на стоки възлиза на 8 700,4 млн. лв. и нараства с 51,8 на сто спрямо същия месец на предходната година.

Общият износ на България расте с 41 на сто през януари-юни, а вносът - с 45,2 на сто

***

 

Novini.bg
1593 2

Коментари 2

Добави коментар
Рашка Говняшка

2022.08.10 | 19:44

2
Какво стана с това прословуто "импортозамещение" бе? Нали санкциите им бяха от полза за да се развие собственото вроизводство? Нещо орките пак се оакаха и се оказа, че без Запада са кръгли нули. Както каза шефката на Госдумата Матвиенко - оказва се, че не можем да си произведем дори и гвоздеи. Некадърни та некадърни.
PaulaFox

2022.08.10 | 19:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини