Водещите новини! Служебният кабинет не внимава с политическия натиск, руснаците пък не внимават с пушенето (и още…)

  • 10 август 2022 13:17

  • 2093
  • 2
Водещите новини! Служебният кабинет не внимава с политическия натиск, руснаците пък не внимават с пушенето (и още…)
© Булфото/YouTube-АнтиватаТВ/Nova/Novini.bg

***

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 10 август ***

 

Преди всички други новини трябва да се отбележи ТАЗИ:

Хората на възраст между 40 и 60-65 години са най-активно четящите. Допитването е направено в края на миналата година, каза пред БНР Мая Бобева от УС на АБК.

Най-слаб е интересът в групата между 15 и 30 години. Тази тенденция се наблюдава и през 2019 г., при подобно проучване. Най-големите конкуренти на четенето са сериалите и четенето в интернет, не на книги, а на информация, добави Мая Бобева.

ВПЕЧАТЛЯВАЩО Е, ЧЕ 20% ОТ АНКЕТИРАНИТЕ НЕ СА ПРОЧЕЛИ НИТО ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ НИТО ЕДНА КНИГА У ДОМА, КАЗА БОБЕВА.

20% от българите не са прочели нито една книга през последната година

***
С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов спира процесите, оказва политически натиск, дестабилизира дружествата и компанията. Това не е в интерес нито на ДКК, нито на държавата, заяви на брифинг директорът на „Държавната консолидационна компания” Смиляна Нитова-Кръстева.

Кръстева даде конкретен пример от 8 август от „Кинтекс”. „В 17:30 ч. пристигат двама служители на Министерството на икономиката с писмо от министъра, за да се снабдят с документи, фактури, договори и други документи за периода от 01.08 до момента на посещението им. Това става в края на работния ден, без да е уведомено ръководството на „Кинтекс”, каза тя.

Това, по думите ѝ, пораждало въпроса защо се е случило така спешно, бързо и по този начин. „Това на какво ви прилича? На снабдяване с документи от дъщерно дружество или на действия по НПК за изземване на определени материали”, зададе въпроси директорът на ДКК, предаде Нова. 

С тези действия Нитова-Кръстева смята, че министър Стоянов дестабилизира дружеството, създава неверни представи у неговите международни контрагенти и впечатление в обществото, че става нещо нередно.

Шефката на ДКК: Министър Никола Стоянов оказва политически натиск

***

„4 пъти по-евтин ще е газът, когато Гръцката връзка влезе в експлоатация. Газ в тръбата вече има. Има акт 14, трябва ни акт 15 и акт 16. Цялото изпълнение по тръбата е завършено. Гърците са си придвижили хартията, на нас ни трябват актовете“.

Като слушах глупостите, които се изсипаха и от Борисов и от други хора, Слава Богу, че нашето правителство беше там. Мисля, че много добре се справихме с тази криза. Ако не бяхме ние инфлацията щеше да е много по-голяма, дадени са 4 млрд. за енергоносители, вместо да бъдат откраднати от 8 души, каза Петков.

Борисов трябва да се пенсионира. Той в момента спира не само България, но спира и ГЕРБ. ГЕРБ в момента трябва да се реформира, но това е друга тема, заяви Кирил Петков.

На въпрос дали биха се коалирали с ГЕРБ, той заяви, че те са влезли в политиката с обещанието да се борят с корупцията. Трябва да направим реформа в съдебната система. Борисов знае, че при една работеща съдебна система, то той ще трябва да ходи в затвора. ГЕРБ начело с Борисов не може да постигне тези цели. Дори европейските лидери ми казаха, че той трябва да се пенсионира и затова не ни пускат в Шенген. Казаха ми, че всеки един политик трябва да знае кога да си ходи, обясни Кирил Петков.

Кирил Петков: Борисов трябва да се пенсионира, а България да е независима

***

Смятайте какви са им данните, с които разполагат и каква им е експертизата

Костадин Костадинов: "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме

***

Пожарът бе коментиран от съветника на кмета на Мариупол Вадим Бойченко - Пьотър Андрюшченко. Той заяви: Пожар избухна в руския град Ейск. Вероятно пак някой не си е изгасил фаса и го хвърлил некъдето трябва.

Да припомним, вчера във военна база на руските окупационни сили в украинския черноморски полуостров Крим избухна взрив.

От Киев по този повод заявиха: Министерството на отбраната на Украйна не може да установи причината за пожара, но отново обръща внимание на правилата за пожарна безопасност и забраната за пушене на несертифицирани места.

Пожар избухна в руски град. В Украйна: Пак фас

***

За пред русофилите се разигра театър, че уж са я били освободили и нищо нямало да ѝ случи, че всичко било излишна паника и западна пропаганда. 

Разбира се, никой нормален човек не повярва, че на Овсянникова наистина ѝ се е разминало. Режимът на путин не подминава. 

Повдигнаха обвинение на руската журналистка Мария Овсянникова

***

Интерпол спря издирването с червена бюлетина на Цветан Василев

***

 

Novini.bg
2093 2

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.10 | 17:03

1
От 150 000 кв. км. преди седмица , освободената от РУСИЯ територия стана 165 000 кв . км . ! Напредването е бавно , но неумолимо и скоро ще се усили ! Следват Николаев , Одеса , Днепр и Харков !
На БКП-ейците

2022.08.10 | 17:29

2
Остава Украйнците да прогонят ОРКИТЕ. Да ги иоздавят в морето

Добави коментар

Водещи новини