Водещите новини! Русия спря петрола на три държави, сред които Унгария. Взривиха военни складове в Крим (и още…)

  • 09 август 2022 19:03

  • 5786
  • 11
Водещите новини! Русия спря петрола на три държави, сред които Унгария. Взривиха военни складове в Крим (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 9 август ***

 

Виктор Орбан е голям приятел на Русия и Путин, но това не го спаси, нито страната му от спиране на доставките на петрол. 

Доставките на руски петрол за три европейски държави през Украйна са прекратени, тъй като транзитните плащания не могат да бъдат обработени поради санкциите, съобщи руската компания Транснефт.

„На 4 август доставките на руски петрол през територията на Украйна бяха спрени“, се казва в изявление на оператора на петролопроводи, като се допълва, че това ще засегне доставките за Унгария, Словакия и Чехия.

Русия спря петрола на три държави

***

Експлозиите станаха днес в село Новофьодоровка (в западната  част на полуострова) на територията на поделение, използвано от военновъздушните сили на Москва. Оттам излитат руските самолети, които бомбардират близките Херсонска и Одеска области.

Поставеният от Кремъл управник на Крим Сергей Аксьонов заяви, че е пристигнал на мястото на инцидента.  Според Русия взривът е станал в склад за съхранение на боеприпаси. Няма пострадали хора, заяви представител  на окупаторите.

Взривове разтърсиха руска военна база в окупирания Крим

***

Обстоятелствата около смъртта на Горбан, който преди това се е сражавал в Сирия и е носител на два медала за храброст, не са известни. По думите на Павлюшко Горбан е бил сред най-високопоставените офицери на руския президент Владимир Путин.

Путин загуби един от най-високопоставените си офицери в Украйна

***

Цената на газа за август: КЕВР обсъди скок с 60%

***

„Когато „Газпром“ спря да изпълнява доставките, газ имаше. При нас бяха всичките най-черни сценарии, дори ако има “Чернобил” 2. Какво ще стане ако се затвори Босфора, ако спре газът, петролът.

„Чирен“ е напът да се напълни с 10% повече, отколкото е бил пълен миналата година в началото на отоплителния сезон. Във финалните седмици на правителството успяхме да направим дългосрочен договор за седем карга, които да покрият нуждите ни докъм март. Заварихме азерския газ на 30%, в момента получаваме пълния обем. Първите са по договорената цена, останалите - на цената, на която бихме получавали руската газ", посочи още той.

Асен Василев: Не получаваме руски газ през посредници

***

„Не всеки, който иска промяна, е готов да бъде част от нея. Промяната означава да напуснеш комфортната си зона и да поемеш риска, че по пътя няма да ти се случат само хубави неща. В тези моменти, обаче, е важно да имаш екип от също толкова вярващи и мотивирани хора, а още по-важно е те да започнат да работят като една смазана машина и да порастват. Продължаваме“.

Лена Бориславова: Не всеки, който иска промяна, е готов да бъде част от нея

***

Софийският градски съд допуска вписване на "Продължаваме промяната" в регистъра на политическите партии, съобщиха оттам. 

„Продължаваме промяната“ проведе Учредителното си събрание пет месеца, след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

Официално: Съдът вписа "Продължаваме промяната" като партия

***

Здравното министерство с нова заповед за маските

***

Здравното министерство пуска безплатни антигенни тестове за COVID-19

***

 

Novini.bg
5786 11

Коментари 11

Добави коментар

2022.08.09 | 21:25

9
Нека и Путинската подлога Орбан да разбере, че Путьо е ненадежден партньор. Правеше му свирки и пак го нае.аха. така му се пада.

2022.08.13 | 10:44

11
Ненормалник
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.08.09 | 21:25

8
Как хубаво голят Путлерофашистките складове благодарение на американските HIMARS :)

2022.08.09 | 21:26

10
Русофилията е тежка и опасна болест. за това в психиатричните клиники са предвидени специални мерки за озаптяването на заразените с тази коварна болест.
до троловете- фашаги отдолу

2022.08.09 | 21:07

5
Ако влезете в сайта на руската компания Транснефт ще прочетете, че рашките са спрели газта! Що лъжете, русофили- педели!

2022.08.09 | 21:11

7
Няма путинист, който да не лъже! Това са най пропадналите плазмодий!
пияндурници

2022.08.09 | 21:09

6
Пак са пушили тия пияни рашки! Колко кораби, колко военни складове взривиха с това пушене!

2022.08.09 | 20:52

4
Скалъпена новина взрива стана доста часове след като украйна спря подаването на петрол

2022.08.09 | 19:17

1
Не РУСИЯ , а Украйна спря петрола за Унгария и другите , мама ви лъжлива !

2022.08.09 | 20:04

3
Много точно

2022.08.09 | 19:43

2
правилно на територията на ъкраина минава тази сутрин урките са врътнали крана

Добави коментар

Водещи новини