Пожарите в Бургаско взеха жертва

  • 09 август 2022 15:11

  • 1517
  • 2
Пожарите в Бургаско взеха жертва
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Пожарите в Бургаска област взеха жертва. Човек е починал от задимяването във вилна зона "Росенец", където пламнаха сухи треви и растителност.

Самоличността му все още не е установена. Един противопожарен автомобил с трима огнеборци участват в гасителните действия. Все още пожарът не е овладян. 

Междувременно в Бургаска област бушуват още пожари.

Още един пожар пламна в района на Несебър на метри от жилищни сгради

Огънят, който лумна вчера в района на дюните зад Т Маркет в Несебър, днес около 11:30 ч. отново се е възобновил. Повече от 3 часа 10 огнеборци, служители на Държавно горско стопанство и доброволци се борят с пожара, пише "Флагман".

В село Белила, община Средец горят сухи треви и растителност. На място са две коли на пожарната с петима огнеборци. Те обаче не могат да се справят със стихията и са поискали помощ, като на място тръгва още един противопожарен автомобил с трима огнеборци от Бургас. 

Гасителните дейности са затруднени заради високите температури и силния вятър. В момента в Бургас живакът показва 35 градуса. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1517 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.09 | 17:13

1
Единствено Русия и понякога Турция са помагали при гасене на пожар.Последно само Русия се отзова при пожар около Стара Загора,Сега да видим дали Украйна или Запада ще помогнат?
Бхх

2022.08.09 | 18:38

2
Пожарите са вследствие на диверсии от руски агенти в България Това са хора на ДС и комунистите на Нинова БСП и Радев

Добави коментар

Водещи новини