Промени в COVID мерките във Варна

  • 08 август 2022 11:51

  • 1737
  • 4
Промени в COVID мерките във Варна
© Novini.bg/ Canva

Изискването за носене на маски в обществени закрити помещения и в градския транспорт във Варна ще бъде валидно до 19 август, а не до края на месеца, се казва в нова заповед на Регионалната здравна инспекция в крайморския град, обнародвана на сайта на ведомството.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Причината за намаляването на срока е подобряването на епидемиологичната обстановка в района.

COVID-19 в България: 100% от починалите лица не са били ваксинирани

Изискването за носене на маска важи за лечебни заведения, аптеки, магазини, административни учреждения. Изключения се допускат само за персонала и клиентите в заведенията за хранене и баровете, както и за фитнес залите. Децата до 6-годишна възраст са освободени от носенето на маска.

До 19 август остават в сила изискванията за засилен контрол при приемането сутрин на малчугани в детските заведения. Забранени са и свижданията в болниците, освен по преценка на лекуващия лекар, ако пациентът е настанен за повече от 5 дни в лечебното заведение. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1737 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Цяла крайбрежна зона е тоалетна за домашни любимци

2022.08.09 | 14:46

4
Няма пандемия кога хора целува куче, спя с куче, плуват в морето с куче и кучешки изпражнения.
Умник Гюро

2022.08.08 | 13:16

3
Ето какво печелите, ако се отровите/ваксинирате: шанс да умрете веднага от тромбози и инфаркти; мутирали ДНК клетки, които започват да произвеждат шипов протеин; разбита имунна система и органи вследствие на действието на шиповия протеин; предаване на мутациите и уврежданията на бъдещите поколения чрез генетично унаследяване; бавна и мъчителна смърт от всякакви болести заради разбитата ви имунна система. Вие, Дами и Господа, де факто развивате СПИН без да ви го казват. Затова, ако огледате внимателно ваксинираните, ще забележите физически деформации по лицата им и непрекъснатото им боледуване от нещо. Отровите/ваксините в тялото им никога не спират да действат, докато не пукнат. Хайде сега, отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.

2022.08.08 | 12:28

1
Причината са масата жалби на граждани, но не се радвайте преждевременно, докато няма правна норма, гарантираща че такъв произвол няма да се повтори, не трябва да се спира обществения натиск.

2022.08.08 | 12:36

2
точно така!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини