БАБХ включи товаро-разтоварната дейност в официалния си контрол на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 05 август 2022 20:05

  • 1602
  • 1
БАБХ включи товаро-разтоварната дейност в официалния си контрол на ГКПП „Капитан Андреево“
© Булфото (архив)

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), разшири обхвата на дейността си, като включи товаро-разтоварните дейности в официалния си контрол, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

С това БАБХ се съобразява с определение на Върховния административен съд (ВАС) за установена липса на нормативна и административна регулация за извършване на товаро-разтоварните дейности като част от официалния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“.

Физическите проверки и проверките за идентичност на граничен пункт „Капитан Андреево“ на животни и стоки, които подлежат на фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол, както и контролът на продукти от неживотински произход, включително лабораторни изпитвания и анализи, ще се извършват от БАБХ с осигурени от контролния орган съоръжения за разтоварване, отваряне и преглед.

Служителите от отдел ГИП ГИП „Капитан Андреево“ ще осъществяват товаро-разтоварването на транспортните средства, когато е необходимо да се осигури достъп до пратките за извършване на проверка по официалния фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол.

При разширяването на дейностите по официалния контрол, Агенцията по храните взема предвид необходимостта от предприемане на спешни мерки за опазване на обществения ред на ГКПП „Капитан Андреево“, както и защита на високия обществен интерес, относно осигуряването на безопасни храни, внесени от трети страни в рамките на Европейския съюз, се посочва в съобщението.

БАБХ с позиция за контрола на "Капитан Андреево"

 

Валери Зайцев
1602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рени

2022.08.06 | 01:44

1
Браво. Парите трябва да влизат в държавната хазна, а не да захранват мутри и олигарси.

Добави коментар

Водещи новини