Какви са тези радеви вълнения, че толкова много нови областни управители да са от структурите на „сигурността“?

  • 05 август 2022 15:32

  • 4746
  • 0
Какви са тези радеви вълнения, че толкова много нови областни управители да са от структурите на „сигурността“?
© Getty Images

Каква е логиката повечето нови областни управители да са от структурите на полицията и бивши военни? 

Каква е целта да се махнат едните и да се заменят с нови, но не с опит в съответната сфера, а с опит в сферата на силовите структури? Къде е връзката, за да можем поне малко да си обясним защо има такова лансиране на хора от сектор сигурност за постове, които нямат нищо общо нито с отбрана, нито със сигурност? 

Армията и милицията някога бяха основни стълбове на репресивния апарат. „Биещото сърце на партията“. Съответно те бяха най-силно индоктринирани, най-безмозъчните пазители на „съветското“. 

30+ години на фалшив Преход, така и не видяхме истинска демокрация,

защото тя беше удушена от фалшиви „демократични“ партии, пълни с ченгета, фалшив „свободен пазар“, завладян от децата и внуците на активните борци, ДС, ЦК и офетата, шофьорите от УБО, личните готвачи на червените големци и всичките им наследници и зетьове. Банките бяха техни, че дори и „мафия“ си направиха, с която да завладяват още и още. Хората и до днес си мислят, че ТОВА е било демокрация и с пяна на уста я кълнат. 

И сега, когато най-сетне видяхме силуета на истинската демокрация да се подава и си повярвахме, че можем да я стигнем, героите от прехода, които три десетилетия ни държаха в безвремие, излязоха и я закопаха. Със съдействието на народа обаче, който – по някаква причина – реши да им вярва. На тях – същите, за които ЗНАЕ, че са го лъгали, сега каза: „вярвам им“…

И пак ченгета и фатмаци начело…

Не мога да разбера обаче защо, когато се появиха първите зачатъци на демокрация, народът така намрази носителите. 

Не, не е вярно това… Мога да разбера. Всъщност е много просто. Демокрацията изисква самоконтрол. Не просто контрол, а САМОконтрол. Тя разрешава много неща и не забранява много неща. И там е ключът от бараката. Нормалното общество знае кога да си наложи самоконтрол и самоограничение – това, че нещо не е забранено, не значи, че трябва да го направя, само защото мога, ако то ще навреди на общото ни благо. 

Също така знае и кога да си наложи да свърши работа, която не му е поставена насила, а да я свърши доброволно, за да помогне. 

Съществуването на демокрацията е крайно неприятно и неудобно за общество, свикнало да се скатава, изградено от единаци, живеещи с максимата „аз да съм добре, май*ата им на другите!“

Тези индивиди виреят чудесно в съветски социализъм, защото свободата не е ценност за тях, че да им липсва, много добре знаят, че да нямаш отговорност (да е размита в една обща такава) е чудесно удобство, а и се познават добре… знаят, че ще намерят човек, „където трябва“ и ще си уредят каквото им трябва. Формулата е изпитана—работи. 

Преходът и псевдо-демокрацията бяха просто един огледален образ на соца и всички ценности от единия строй се пренесоха в другия. В този ред на мисли (и в контекста на нестихващата руска зависимост) може да се каже, че соцът така и не си е тръгвал оттук. 

Не се заблуждавайте от мрънкането на Ганя. Той не е недоволен per se. Това му е „клапан“ за изпускане на парата. И още нещо: забелязал съм, че прекалено много българи започват разговор благодарение на това, че имат с/от какво да се оплачат, много временни другарства (пред кабинета, на опашката) започват благодарение на обща тема за оплакване. Това е ценност на комуникацията по тия земи. Освен това те освобождава от чувството за вина. Ако си така смачкан от системата и световния заговор, е ясно, че нищо от случващото се с/около теб, не е по твоя вина. Беден си? Не е защото си прост и мързелив, а защото си жертва. Оплакваш се, затвърждаваш това си усещане. Успокояваш се. Болен си? Пушиш по три кутии цигари на ден и ядеш сланина с по 200 мл. ракия на всяко сядане? Едва ли това е причината, нито, че не ходиш на лекар, а отминаваш предупрежденията с: „бал съм му май*ата!“. Не. Причината е, че системата така е направена, че да те разболее. Да споменем тук и племето, вярващо в кемтрейлс, 5G и рептили… те живеят свободни от всякакви грехове – за всичко лошо, което им се случва, те могат да посочат с пръст конкретен виновник; а всичко лошо, което те извършват, могат да оправдаят с „борбата си“ в тоя живот с несправедливостите и тъмните сили. 

За 30+ години Преход и фалшива демокрация ченгета назначаваха мутри за бизнесмени, ченгета назначаваха шоумени, за да ни развличат по телевизията, ченгета назначаваха шефове на банки, те назначаваха и хората, които ги обираха и източваха, ченгета определяха политическата мода, а на бай Тошо тиквата внучката определяше дори модата в облеклото, те си плащаха на чалгарите да убиват мозъците на децата, те подкопаваха образованието, те създадоха жълтите медии, те накараха масово българите да вярват, че това, в което живеят, е демокрация, и накрая ги накараха да я намразят (без така и да са я опознали наистина). 

И сега, когато една група хора се опита да създаде истинска демокрация, тя беше свалена от ченгетата, заменена от ченгета и за капак един фатмак започна да слага други фатмаци по ключови постове, за да е сигурен, че ще продължим да живеем в имитация, а не в истинска демокрация. 

...

Със съдействието на обществото, което не изглежда да има афинитет към оригиналите, а си обича съветските имитации. 
 

P.S. в интернет пък се появи един колаж, на който така и не разбрах кой е оригиналният автор. Също не знам и какво означава… 

Александър Томов
4746 0

Свързани новини

Водещи новини