РИОСВ-Варна изисква от общината спешно да изчисти боклуците в центъра на града

  • 04 август 2022 18:48

  • 492
  • 0
РИОСВ-Варна изисква от общината спешно да изчисти боклуците в центъра на града
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна издаде предписания на кмета на общината Иван Портних да бъдат предприети спешни действия за разчистване на натрупаните боклуци в районите „Приморски“ и „Одесос“, съобщиха днес от пресцентъра на РИОСВ в морската столица. Оттам уточняват, че кметството трябва да разреши и проблема с нередовното сметосъбиране и извозване от тези централни градски зони.

Срокът за изпълняването на предписанията е 5 август. Реакцията на екоинспекцията е резултат от много сигнали и жалби на граждани за нередовно обслужване на контейнерите, около които се образуват малки сметища. В предписанията на РИОСВ към общината е посочено, че общината трябва да се погрижи освен за натрупаните боклуци, и за осигуряването на достатъчно съдове, чийто брой да бъде съобразен с увеличаването на хората през лятото. Кметството трябва да представи в екоинспекцията програма с ефективни мерки за повишаване капацитета на контейнерите и честотата на извозването на боклука. Срокът за това е 11 август. 

РИОСВ-Варна състави акт на община Аксаково за нарушения на регионалното депо

Ако предписанията на инспекцията не бъдат изпълнени, срещу общината ще бъдат предприети административно-наказателни действия.

Novini.bg
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини