Внимание! Нова опорка: „Не гласувай, за да не легитимираш!“

  • 02 август 2022 16:20

  • 3344
  • 0
Внимание! Нова опорка: „Не гласувай, за да не легитимираш!“
© via FB/@sovietvisuals, колаж: Novini.bg

Преди избори се активизират всички фабрики за тролове, фалшиви новини, пропаганда и чиста помия. Според нуждите на дадена партия, която плаща, се нагласяват и „посланията“, които да се сипят по главите на драгия читател/зрител. 

Социалните медии са удобни, те са идеална хранителна среда за хищници от политическия живот, които иначе не биха могли да съществуват, ако не пръскат отровата на дезинформацията и лъжите. А и са неконтролируеми. Те са като един неохраняем плаж, на който може да се случи всичко и никой не носи отговорност. Докато медиите все още носят все пак някаква отговорност за думите си, то в социалните медии можете да намерите всякакви неконтролирани лъжи. 

А, както се оказа – българите най-много от всички жители на ЕС се информират именно от социалните медии. С други думи: смятат, че каквото прочетат във Facebook, е вярно. После го преповтарят и разпространяват все едно е проверена истина. 

Всякакви опорки и помия са се разпространявали, но все нови и нови продължават да се появяват. 

Ето го и най-новото „новодвайсе“:

„Не гласувайте, защото така легитимирате политическата клика“.

Истината е проста: колкото по-малко хора гласуват, толкова повече проценти получават партии като „израждане“, „вграждане“, „прераждане“, „български луноход“ и т.н. разни други руски движими имущества. 

На последните избори имаше ниска избирателна активност и „вграждане“ влязоха в парламента, за да го превърнат в пълен цирк – нищо градивно, само скандали, усвояване на партийни субсидии, прибиране на пари, плащане за протести, организиране на саботажи с цел да се набиват на очи и да монетизират участието си в парламента. Сега се готвят за още от същото. 

Ако бяха гласували повече хора тези хубостници нямаше да получат нужните проценти, за да прескочат бариерата и нямаше да ни направят за смях пред цял свят – да имаме руска партия в българския парламент насред войната на Русия с цивилизацията. 

Но ето какво се върти из пространството на неконтролираните социални медии… то се разпространява ГЛАВНО от тролски профили, които нямат приятели, снимки и почти никаква активност – създадени с една единствена цел (ВНИМАНИЕ! четете с разбиране и критичност):

Легитимността на управляващата клика зависи от това колко хора са гласували. Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-нелегитимна е тази клика. И обратното, колкото повече хора гласуват, толкова по-легитимни са политиците, но масовото гласуване легитимира и нечестните и непрозрачни изборни правила, и самото статукво.

Изборните правила са направени така, че статуквото да не може да бъде променено.

Изборните правила няма да бъдат променени, докато "машината" работи безотказно и милиони гласуват и с участието си в изборния процес ЛЕГИТИМИРАТ не само НЕЛЕГИТИМНИТЕ ПРЕДИЗВЕСТЕНИ "ПОБЕДИТЕЛИ", но и нечестните и непрозрачни изборни правила, и статуквото като цяло.

Ако искате да спрете "мелницата", спрете да "наливате вода", гласувайки и участвайки в различните избори и всевъзможните мероприятия, организирани от нелегитимните политици и властимащи“.

Демек: спрете да гласувате (единственият инструмент, който обикновените хора имаме, за да участваме в управлението на страната си), бъдете тихи овце, нищо не зависи от вас, гледайте тихо върховете на обувките си. 

...

На практика тези тролове казват: не гласувайте, за да не легитимирате политическата клика. Дори да е вярна глупостта, която са написали, тези „клика“ – легитимна или не, тя ще си управлява.

Какво ви грее, че ще стискате дистанционното на телевизора в едната ръка и чашата с ракия в другата, докато псувате, че тези, дето управляват, били „нелегитимни“, при положение, че те пак ще си ви управляват? М?

Ще повторя за който не е прочел няколко реда по-горе: гласуването е единственият инструмент, който обикновените хора имаме, за да участваме в управлението на страната си. 

Ако не гласувате обаче, в парламента влизат измислените фалшиви партии, като „изграждане“/„вграждане“/„разграждане“/„български луноход“/„руски възход“. На всички избори има такива, те са създадени, за да разбиват парламентаризма в България. 

Казват още: „Изборните правила са направени така, че статуквото да не може да бъде променено“.

Не е вярно. Колкото повече гласове получи една партия, толкова повече депутати (а евентуално и самостоятелно управление) ще получи. Една нова партия получи подкрепа, влязоха в парламента, съставиха кабинет, издърпаха килима изпод краката на мафията на „Капитан Андреево“, завършиха нова газопреносна мрежа, увеличиха пенсиите, парите на учителите, накараха Лукойл да плаща данъци, БДЖ излезе на печалба, държавната хазна има излишък НАСРЕД световна криза. България не е бедна държава, България е крадена държава. Запомнете го. У нас има достатъчно за всички. Няма единствено достатъчно за алчността на мафията и ченгетата на ДС. 

Та… казват: „Изборните правила са направени така, че статуквото да не може да бъде променено“.

Не е вярно. Статуквото не може да бъде променено ЗАРАДИ ПРОПАГАНДАТА, защото тя кара хората да вярват, че е безсмислено и по-добре е да не ходят да гласуват. И ако досега мантрата беше: „няма смисъл“, сега я надграждат с: „не ги легитимирайте“. 

Цинично и подло. 

Също така пропагандата ги кара и да вярват на лъжците от статуквото и да ги преизбират пак и пак. И когато гласуваш по един и същи начин за едни и същи крадци, получаваш един и същи резултат и си казваш: ми то няма смисъл! 

Има смисъл. Но сега приличаме на некадърник, навил волана пълно вляво и само дава газ напред и после назад, после пак напред и после пак назад и все си казва: ех, нищо не става, не мога да изляза от това паркомясто! 

Помислете добре защо съществува в момента тази пропганда, която ви казва, че няма смисъл да се гласува. Помислете кой печели от това. Кой спечели последния път, когато имаше ниска активност. Помислете и какво залагате на карта. 
 

 

Александър Томов
3344 0

Свързани новини

Водещи новини