COVID мерки в Хасковско

  • 02 август 2022 09:48

  • 936
  • 0
COVID мерки в Хасковско
© Novini.bg/ Canva

От 22 юли до 20 август, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково, е задължително носенето на предпазни маски в болници, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в обществения транспорт. Това съобщиха от здравната инспекция в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Препоръчително е всички лица, които не са от едно семейство, да спазват физическа дистанция от 1,5 метра, когато се намират на открити обществени места със струпване на хора.

Над 2600 новозаразени с коронавирус у нас

От РЗИ посочват, че всички работодатели и органи по назначаване е необходимо да организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения- редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения и недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни заболявания. По преценка може да бъде създадена възможност за работа в дистанционна форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени, с цел  ограничаване на  контакти на работните места.

Здравните власти допълват, че е необходимо да се засили сутрешният филтър в детските заведения, както и да не се  допускат деца с клинични симптоми за COVID- 19 или други заразни заболявания. Ежедневен контрол е необходим и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в област Хасково от началото на пандемията до момента са 28777. Починали са 1741 души. През последните седем дни 335 са новите случаи на заболели от COVID- 19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини