Водещите новини! „Пътните строители да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС“. Сключваме договор за 7 кораба с втечнен газ? (и още…)

  • 28 юли 2022 19:03

  • 1498
  • 8
Водещите новини! „Пътните строители да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС“. Сключваме договор за 7 кораба с втечнен газ? (и още…)
© Novini.bg/bTV

***

*** Водещите вечерни новини на 28 юли ***

 

Пътните строители да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев.

„В регионална комисия вчера предложихме на всички коректни фирми да се разплатим. Не дойдоха от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" и нямаше кворум. Не можахме да проведем тази комисия. Искахме да се разплатим с изрядните фирми. Днес имаше комисия с решение да удължим до 30 ноември, когато вече ще има парламент. ГЕРБ и ДПС отново не дойдоха.

Призовавам да стачкуват пред централите на ГЕРБ и ДПС, които се държат абсолютно неотговорно. Получих справка на ДАНС и има реален риск за държавата, ако остане датата 30 септември. Вчера искахме да изплатим на всички коректни фирми, но никой не дойде на комисия. Можехме да вземем решението да удължим срока. Утре ще направя още един опит за извънредна комисия, защото трябва да се държим отговорно“.

Настимир Ананиев, ПП: Пътните строители да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС

***

„Днес отново започнахме без кворум. 118 регистрирани. ДПС и Възраждане седят, смеят се и не се регистрират. ГЕРБ стоят отвън и пият кафе.

След всички техни истерични настоявания, че ни трябва непременно председател на КЕВР, след като имаме Кодекс на труда да гласуваме, те просто не се регистрират, за да докажат, че един парламент е мъртъв.

Политиката не е наивна работа, това е ясно. Не е благотворителност, не е и детска игра.

Но категорично отказвам да приема, че политиката е човешко падение“.

~ Елисавета Белобрадова (ДБ)

„ДПС и Възраждане седят, смеят се и не се регистрират. ГЕРБ стоят отвън и пият кафе“

***

„Министерството на енергетиката ще предложи сключване на договор за седем кораба с втечнен газ. Доставката на LNG ще подобри енергийната сигурност на България. Условието за получаване на тези количества е следващия месец служебното правителство да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция“, посочи Петков.

Кирил Петков анонсира 7 важни точки за България на последното заседание на МС

***

Сандов лично е информирал премиера Кирил Петков за няколко допълнителни аспекта, свързани със собствеността и начина на работа, с конфликт на интереси или потенциално опъване на „чадър” върху предприятието през последните години.

„Надявам се правоохранителните органи да свършат своята работа и да установят какви са реалните размери на подобно покровителстване”, подчерта екоминистърът.

Правителството затваря ТЕЦ „Брикел”

***

Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в коалицията, включително бяха подкрепени в зала от г-жа Ива Митева и г-н Тошко Йорданов“.

„Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно“.

Лена Бориславова: Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални

***

„Аз съм санкциониран заради това, че съм участвал в обсъждане. Планът не е породил никакви правни последствия. Ситуацията е абсурдна“. 

Това заяви бившия служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му са обсъждани промени в дейността на клиничните лаборатории. И добави: „Аз си обяснявам всичко това с отмъщение от партия ГЕРБ. Затова, че разкрих цялата несъстоятелност от водената от тях политика, затова че разкрих корупционните схеми в големите болници. КПКОНПИ се използва като бухалка все още“, обяви той.

Стойчо Кацаров (бивш служебен министър): КПКОНПИ е бухалка на ГЕРБ

***

МВР с подробности за 15-годишния, колабирал пред дискотека в Правец

***

За нас да живеем в плен, значи да не живеем, да сме зависими, означава да не съществуваме. Защото несамостоятелна и несвободна Украйна не е Украйна. Не познаваме думата "робство". Има я в речниците ни, но не и в главите ни. Ще дадем и последната си риза, ще дадем всичко, което имаме, за това, което е в сърцето ни. Затова ще се борим за нашата държавност до последно - до последен дъх, до последния патрон, до последния войник. Само че не нашия, а на врага“.

Володимир Зеленски: Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от нашата земя

***

Сенатът (горната камара на парламента) на САЩ прие единодушно резолюция, с която обяви Русия за държава-спонсор на тероризма, написа в. „Ню Йорк таймс“.

В полза на предложението гласуваха всичките 100 законодатели", допълни медията.

Въоръжените сили на Руската федерация извършиха многобройни масови екзекуции на невинни мъже, жени и деца в Чечения (1994 – 1996 г. и 1999 – 2000 г.), Грузия (2008 г.), Сирия (от 2015 г. досега) и Украйна (от 24 февруари 2022 г.) и военните се опитаха да скрият престъпленията срещу цивилното население в масови гробове", пише в документа, посочи още вестникът.

В резолюцията депутатите призоваха държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън да обяви Руската федерация за държава-спонсор на тероризма. По-рано председателят на Камарата на представителите (долната камара на парламента) Нанси Пелоси заяви: Приемането на такова решение може да засили натиска върху администрацията на Владимир Путин в икономическо и политическо отношение.

Сенатът на САЩ обяви Русия за държава-спонсор на тероризма

***

 

Novini.bg
1498 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Бачо Кольо

2022.07.29 | 06:08

8
Да не са асфалтирали пред централите на ГЕРБ и ДПС,че да протестират пред тях бе лайнар?
Ники

2022.07.29 | 03:54

7
Настя,ти си една торба с лайна
dzhon

2022.07.28 | 22:36

4
на бесилото веднага КОПЕЛЕТА харвардски
Сандра

2022.07.29 | 00:09

6
Миналата година защитавахте харвардците, звучи ми като крадци!

2022.07.28 | 22:19

3
Президента е съочастник за сваляне на правителството.Но ще има импиджмън след изборите.Всички партии него искат.100%.
Сандра

2022.07.29 | 00:07

5
Той беше за импийчмън през 2020г, вече е късно, държавата е разкостена!
баба гицка

2022.07.28 | 19:58

1
и 17 кораба да докарате, газа е скъп и ВАШИТЕ ПОСРЕДНИЦИ и вие другари лапате от народа

2022.07.28 | 22:17

2
Точно.

Добави коментар

Водещи новини