Сотир Цацаров се разведе в Перник

  • 28 юли 2022 11:57

  • 21974
  • 5
Сотир Цацаров се разведе в Перник
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Бившият главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е прекратил 31-годишния брак със съпругата си Меглена Цацарова пред Пернишкия районен съд, съобщава "Медиапул".

Решението на съда е от 21 юли тази година, докато много сайтове отразяваха пътешествието на Цацаров с телевизионната водеща Ани Салич в Гърция. Според съдебното решение бракът се прекратява "поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака, по вина на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в". Той трябва да плати общо 30 лева съдебни такси.

Бракоразводното дело се решава в Перник, защото Цацаров е бивш шеф на Пловдивския районен съд и Пловдивския окръжен съд.

След прекратяване на брака, съпругата му Меглена, която е известен нотариус в Пловдив, все така ще носи брачната си фамилия Ангелова – Цацарова. Двамата са уредили въпроса помежду си с брачен договор, пописан две седмици по-рано.

Тази година е повратна за бившия главен прокурор. През януари той обяви, че напуска шефската позиция в антикорупционната комисия часове преди да му бъде отнет допуска до класифицирана информация. Няколко седмици по-късно допускът му бе върнат, а от 1 март Цацаров се върна като шеф на отдел във Върховната касационна прокуратура (ВКП). След това медиите започнаха да пишат за неговата връзка с телевизионната водеща Ани Салич.

Няма да познаете кой е мъжът до Ани Салич

През 2012 година, докато Цацаров водеше кампанията си като кандидат за главен прокурор, сайтът "Биволъ" разкри, че нотариус Меглена Цацарова и колегата ѝ Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев, са купили през 2008 г. две овощни градини от по 2.9 дка край село Костиево, Пловдивско. Проблемът бе цената на сделката, която бе многократно по-ниска от реалната.

Накрая Цацаров призна, че съпругата му наистина е участвала в сделка с имот, при която в нотариалния акт е била посочена многократно по-ниска от реалната цена.

По искане на продавачката на овощните градини в нотариалния акт е записана 120 пъти по-ниска цена от реално заплатената - 1000 лв. вместо 119 151 лева. Според изчисленията на сайта така купувачите са "спестили" над 5000 лв. от еднократния данък за купуване на имотите и таксите за вписване.

"Ако една от страните теоретично няма каквито и да е желание да бъде посочена действителната цена, то в нотариалните актове, с които съпругата ми и нейна колежка нотариус са придобили въпросните две овощни градини, фигурира действително цена от 1000 лева. Дотук, това не е престъпление, дотук това не е нарушение. Покупката е осъществена със средства, които са напълно ясни, както от нейната данъчна декларация, така и напълно ясни от декларациите, които аз ежегодно подавам пред Сметната палата. В моята декларация не фигурира цена от 1000 лева, а точно толкова, колкото е, колкото са излезли от банковите сметки на моята съпруга и са отишли в банковите сметки на продавачите. Факт е, че бяхме жертва на една тотална измама", обясни Цацаров пред бТВ, след като се разшумя за този случай.

Той припомни, че впоследствие се оказало, че продавачката на овощните градини не е реалният им собственик. Цацаров обясни, че въпреки симулативната ниска цена, семейството му е платило всички реално дължими данъци и такси по сделката.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
21974 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
винкела

2022.07.28 | 14:35

5
Парите и виаграта развалиха много семейства.
mito

2022.07.28 | 13:12

4
koia li shte da e tazi djofra deto shte si liaga sas tozi izrod no kakvo ne moje da se kupi sas pari sa kupuva sas mnogo pari.
Stamatis

2022.07.28 | 13:12

3
Анито наверно е задлъжняла с парички щом се е хванала с този!

2022.07.28 | 12:10

2
То такъв Шишо кои търпи някоя изоставена
Еми...

2022.07.28 | 11:58

1
Шо се е спихнал такъв, само от гьонсуратя е свалил 3-4 килца.

Добави коментар

Водещи новини