Холандски Дон Жуан накара пловдивчанка да продаде жилището си и духна с парите

  • 27 юли 2022 18:59

  • 5409
  • 2
Холандски Дон Жуан накара пловдивчанка да продаде жилището си и духна с парите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Холандец успя да измами пловдивчанка и да й отмъкне над 52 000 евро, пише "Марица".

Той и наивната дама се запознали чрез интернет приложение. След няколко месечна комуникация в приложението и лични срещи, двамата решили да заживеят заедно в Пловдив, в апартамента на жената.

След като установил, че е спечелил доверието на пострадалата, холандецът пристъпил към изпълнение на своя екшън план: да я мотивира да продаде апартамента си, след което да му даде получената от продажбата сума.

Измамният Дон Жуан й разказвал за Африка, че прекарал част от живота си там, че бил изключително щастлив. Предложил й да се ожени за нея и да заживеят заедно на екзотичния континент. Пловдивчанката била на седмото небе от щастие, хванала се на въдицата, продала апартамента, като по-голямата част от парите - 52 165 евро, превела по сметката му. 

Пловдивчанка трупа пачки чрез измами във Фейсбук

Докато били на хотел в столицата обаче, чаровният измамник си плюл на петите. Казал на дамата си, че има работа и че излиза за малко. Зарязал я в хотелската стая и повече не се явил. Пловдивчанката опитала да се свърже с холандеца, но безуспешно. Малко след това осъзнала, че е измамена и подала сигнал. Така се стигнало до обвинителен акт от страна на прокуратурата. Предстои делото да стартира на 1 август с разпоредително заседание. 

Теодора Павлова
5409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.27 | 21:30

2
Е сега ще й се наложи сама да ходи до Африка пеша :)) като няма акъл така е, холандците са богати, нямало е смисъл да продава панелка за да ходи с него. Ако е бил влюбен е щчл да направи всичко за нея и без да продават изтъркана панелка. Сама си е виновна след като не може да мисли. Дали на ако измамници или на мними холандци тая е била обречена да загуби
Sarbeca Z

2022.07.27 | 19:22

1
Така е, Светът не е розов, горката жена

Добави коментар

Водещи новини