Безопасен ли е тунелът към столичния кв. "Люлин"?

  • 27 юли 2022 08:40

  • 1081
  • 0
Безопасен ли е тунелът към столичния кв. "Люлин"?
© NOVINI.BG

Парче от тавана на тунела към столичния кв. „Люлин“ счупи предното стъкло на преминаващ автомобил.

От няколко дни тунелът е в ремонт, а движението е двупосочно в едното платно.

Малко след 1:30 часа снощи 35-годишният Тодор Чангълов преминава с автомобила си през отвореното за движение платно на ремонтиращия се тунела.

"Изведнъж се чу страшен трясък. Погледнах на дясно и видях, че стъклото е спукано. Предполагам, че е бетонно блокче или нещо подобно, защото има и драскотини по предния капак. Първите ми мисли след инцидента бяха добре, че съм жив и здрав", разказа пред бТВ мъжът.

Инцидентът поставя въпроса доколко е безопасно преминаването на превозни средства през обект, който в момента се ремонтира.

„Имайки предвид, че тунелът е в изключително лошо състояние е възможно парчето да е от страничната обшивка. Мантинелите от двете страни отгоре на тунела са необезопасени“, коментира Георги Гълъбов, експерт от Института по пътна безопасност.

По думите му също така осветлението в тунела е много старо и изрази надежда да не се стига до това лампи да падат и да предизвикат тежка катастрофа.

От Столична община заявиха за бТВ, че при направения оглед не са открити нарушения по целостта на тавана на тунела, а за осигуряване на безопасността на преминаващите е монтирана два метра плътна метална ограда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1081 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини