Три нови блока ще се построят върху терен, предвиден за детска градина в София

  • 27 юли 2022 08:00

  • 3477
  • 5
Три нови блока ще се построят върху терен, предвиден за детска градина в София
© © Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

Темата за презастрояването на София отново е на фокус, този път обаче с абсурден казус в квартал "Бояна", предава БНТ.

На терен, предвиден за изграждане на детска градина, в крайна сметка ще се появят три жилищни кооперации, а същевременно липсата на места и невъзможността на родителите да запишат децата си в детска градина е постоянна тема през последните години .

Нова детска градина за 226 деца отваря врати през есента в "Люлин"

"Аз подадох сигнала за това нещо. Всички очаквахме, е тук ще бъде изградена детска градина. Теренът е отреден за обществено обслужване още от края на миналия век и с изненада установяваме, че тук ще има блокове вместо детски градини. Кварталът има остра нужда от детски градини. Как това се случва - не мога да кажа", коментира Васил Щраков.

Застрояването е започнало в края на миналата година - поставена е табела, посочен е инвеститорът, показани са и трите петажни блока и техните гаражи.

Няколко майки от кв. "Бояна" споделят, че децата им ще ходят в частни детски градини и определят случая като нелеп.

Над 50% от децата в София останаха без места в градините тази година и годините назад. Безумие е да продължават да се строят жилища, в които ще живеят деца, които няма къде да отидат, а родителите да плащат по 1000 - 1200 лева такса за частна детска градина

От Столична община съобщиха за БНТ, че след 1989 година теренът става частна собственост. От 1996 година насам са извършени редица изменения по искания на частни собственици.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3477 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Софиянец

2022.07.27 | 09:47

5
До 3 и 4. Не, не съм червен. Отвратен съм от този "преход", от това че градът ни заприлича на кочина, че празно незастроено място не остана. Градът се задушава, в южната част на града е все по-пренаселено. Манастирски ливади също стигна до Околовръстното и всичко е бетонирано, отново в резултат на безразборно раздаване на парцели на този и онзи и то все на свои хора. Които строят това, което им представлява интерес. Никой няма да направи парк или детска градина, защото от това не се печели. Ключовата дума е "печеля"!
Софиянец

2022.07.27 | 08:34

2
Нали искахте капитализъм? Нали всички искахте да сте частници и пълни с имоти? Ето това е резултатът. Градът е до Бялата вода, всичко е в частни ръце и цялата държава е разпродадена. И става въпрос за периода след 1989, а не само за Фандъкова. Питайте я и нея какво става, ако трябва нещо да се отчужди обратно за какво изнудване и извиване на ръце става въпрос!
Стеф

2022.07.27 | 09:35

4
Капитализма ли е виновен ,че сме алчни ?Това е запазената марка на червените.

2022.07.27 | 08:38

3
Духай червен. Това е вашата слободия, а не капитализъм. Вашите потомствени червени паразити станаха бознесмени с куфарчетата на Луканков.

2022.07.27 | 08:21

1
БРАВО , ДЪРВАРИ , ДА ПОСТРОИТЕ ПАМЕТНИК НА ПОДЛОГАТА ЮРДАНА , А ВИЕ СИ ПРАЩАЙТЕ МАЛКИТЕ КЕЛЕШИ ДА ВИ ГИ ГЛЕДАТ В ПЕРНИК.

Добави коментар

Водещи новини