Пътни строители ще протестират всеки ден на ключови отсечки в страната

  • 26 юли 2022 09:43

  • 1285
  • 2
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Пътни строители ще протестират всеки ден пред парламента и 20 ключови пътни отсечки в страната. Безсрочната им стачка започва от утре, а причината са неизплатени средства.

Председателят на Камарата на строителите, обяви в "Денят започва" по БНТ, че около 720 млн. лева не са изплатени за извършени дейности на около 80 фирми. Председателят на Парламентарната комисия по регионална политика Настимир Ананиев заяви, че ще свика извънредни заседания на комисията, за да се търси решение на проблема.

Пътните строители пред НС: Не искаме да ходим да берем ягоди! Платете ни!

"Неразплащането на дължимите суми е само един от проблемите и до този момент, ако решението от 20 април не бъде променено в спешен проряздък, на 30 септември допълнителните споразумения изтичат и никой след това не може да подпише последващо удължаване", заяви Стефан Чайков - председател на УС на Браншова камара"Пътища".

На 1 октомври няма да има кой да отстрани щетите дори от едно ПТП, заплашено е и зимното поддържане на пътищата, каза още Стефан Чайков.

Росица Валентинова
1285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гао

2022.07.26 | 11:43

2
Това може да ни покаже, че без Евро кинтите този сектор е мъртъв. Хубаво е да се замислят политиците ни, че това нещо ЕС няма да е вечно, все някога ще се разцепи. Тази зависимост е убийствена за България !
Еми...

2022.07.26 | 09:49

1
Този филм го гледахме вече миналата година, същите 15 човека ли ще изкара тиквата на "протест"?

Добави коментар

Водещи новини