Водещите новини! Още един кадър напусна ИТН. Доц. Киселова обясни защо в Конституцията няма срокове за третия мандат (и още…)

  • 25 юли 2022 19:06

  • 4854
  • 4
Водещите новини! Още един кадър напусна ИТН. Доц. Киселова обясни защо в Конституцията няма срокове за третия мандат (и още…)
© bTV/Wikipedia/Novini.bg

***

*** Водещите вечерни новини на 25 юли ***

 

След като от известно време кой ли не недоволен си упражни красноречието да обяснява как президентът трябвало вече да казва дата за избори и че трябва мандатът да бъде незабавно върнат, експертът по конституционно право доцент Киселова обясни защо в Конституцията няма срокове за третия мандат. 

Интересното е, че всичките гръмогласни политици, които сега притискат конституцията ни и настояват за нарушаването ѝ, са до един гръмогласни и когато се позовават на нея, когато им е удобно…

Доц. Наталия Киселова обясни защо в Конституцията няма срокове за третия мандат

***

И още един…

Областният координатор на "Има такъв народ" (ИТН) в Сливен Диньо Добрев обяви, че се оттегля от партията. В отворено писмо до медиите той заяви намерението си да напусна редиците на ИТН като член и като областен координатор за област Сливен, считано от днес.

По думите му, неговото доверие не е било оправдано и са се случили поредица от събития и действия, които не съвпадали с желанието и ценностите му за смяна на модела в България.  

С Диньо Добрев напускат партията и пет човека от Нова Загора.

Областният координатор на ИТН в Сливен се оттегля от партията

***

Шоу?

„Будният гражданин Слави Трифонов призова министъра на вътрешните работи в оставка да го арестува, защото е мафиот по твърдение на министър-председателя. Признава, че е вземал мръсни пари и сега рекетира сам себе си да взема пари“.

И едно изказване, което демонстрира, че някой не знае или че се прави, че не знае с какво се занимава един вътрешен министър: 

„Шефът на КПКОНПИ трябва да разследва. В момента Бойко Рашков да не е монахиня, той е начело на МВР от една година и в момента трябва да прави разследвания[…]Има всички механизми да се занимава с всякаква престъпност“.

Тошко Йорданов: И като министър Рашков има всички механизми да се занимава с всякаква престъпност

***

Тук всякакъв коментар е излишен…

„Искам да си призная, да бъда честен и брутално откровен - аз съм мафиот. Такава е истината. Участвал съм пред очите ви в няколко мафиотски организации - “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави”. Вие сте свидетели на мръсните пари, които взимах по мръсен начин от БНТ, от телевизия “7 дни”, от bTV, а в момента взимам от себе си. Това последното е върхът на корупцията - аз съм мафиот, който сам си плаща, защото сам се изнудва и сам рекетира себе си. Правя това признание, защото прекрасно осъзнах, че не мога да се скрия“.

Слави Трифонов към Бойко Рашков: Аз съм мафиот, арестувайте ме поне за 24 часа

***

Земетресение с магнитуд 3,0 по скалата на Рихтер беше регистрирано на 47 км северозападно от София и на 18 км западно от Сливница, съобщава Европейският сеизмологичен център.

Трусът е регистриран в 14:55 ч. на дълбочина от 10 км.

Земетресение близо до София

***

Украйна обяви днес, че нейните въоръжени сили са използвали артилерийските системи "Хаймарс", доставени от Съединените щати миналия месец, за да унищожат петдесет руски склада за боеприпаси, съобщава БТА.

В коментар по украинската национална телевизия министърът на отбраната Олексий Резников подчерта нарастващото влияние на мобилните артилерийски системи "Хаймарс" за противопоставяне на руската инвазия. "Унищожаването на складовете прекъсва руските логистични вериги и предотвратява възможностите им за активни бойни действия и масиран обстрел по нашите сили", заяви Резников.

Украйна унищожила 50 руски склада за боеприпаси със системите "Хаймарс"

***

„След началото на руската инвазия срещу Украйна (24 февруари) сред много наши съграждани се появиха страхове, че Молдова може да бъде нападната от страна на въоръжените сили на Москва.

Този вариант, засега е хипотетичен, но ако бойните действия се приближат към Одеса (украинското черноморско пристанище се намира на около 200 километра от молдовския град Кагул), това ще задълбочи безпокойството сред гражданите на страната ни", заяви министър-председателят в Кишинев.

Премиерът на Молдова не изключи варианта страната ѝ да бъде нападната от Русия

***

Европейската комисия одобри днес употребата на ваксината "Имванекс" срещу маймунска шарка за Европейския съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорител на ЕК потвърди решението, след като фармацевтичната компания "Бавариан Нордик" съобщи за одобрението на ваксината.

Решението на Европейската комисия идва след препоръка на Европейската агенция по лекарствата. В петък тя препоръча употребата на "Имванекс" да се разшири и вече да включва и маймунската шарка. Преди това, тази ваксина беше одобрена в ЕС само срещу едра шарка.

ЕК одобри ваксина срещу маймунската шарка

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4854 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.07.27 | 13:29

4
Едно е сигурно ИТН вече е шоуто на Слави
#

2022.07.25 | 21:42

3
Опита показва че потъне ли един продажник веднага инсталират други двама, Сидеров е пример за това, след него беше Бареков, после се пръкнаха Каракачана, Симеонов и Марешки, след тях Копейкин и Слави, роят се постоянно кой да обслужва ДПС+ГЕРБ! А червеноидите
баба гицка

2022.07.25 | 21:20

2
рашко е най големия крадец - за това го гласят там
паника

2022.07.25 | 21:00

1
Много народ от потъващия учиндолски "Титаник" панически бяга към спасителните лодки! По-бързите и по-съобразителните вече се наместиха! Тошко Хаджията и Балабана Джебчията обаче още се перчат на палубата, като цигани на сватба с откраднати костюми и го играят "ербап", че и издават "заповеди", а Рупчевата им "юристка" иска извинение от пътниците! Дано не остане място в спасителните лодки за тях, че да потънат с учиндолския "Титаник"! Дано! Собственикът на "Титаника" вече потъна в народната омраза и презрение!

Добави коментар

Водещи новини