Осигуряват евтини дърва за огрев за социално слаби в Кюстендил

  • 25 юли 2022 11:24

  • 628
  • 0
Осигуряват евтини дърва за огрев за социално слаби в Кюстендил
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Дърва за огрев по 45 лева за куб. метър предоставя за социално слаби хора Общината в Кюстендил.  За някои от правоимащите те ще са и безплатни. Същевременно дървата по пунктовете на фирмите и търговците в града стигнаха цени 130 лева за куб. метър.

Общината е осигурила около 70 пространствени кубически метра дърва - това са отрязани по града болни или опасни дървета, основно тополи, липи, кестени. С решение от май тази година на Общинския съвет  един пространствен кубически метър дърва да огрев е 45,00 лв. и 57,00 лв. без ДДС, когато са обли  трупи за обработка.

Започнаха проверките в складове за продажба на дърва за огрев

Заплащането на дървесината се извършва предварително на касата в административната сграда на общината. Максималното количество, което едно лице може да закупи за собствени нужди без право на продажба е до 7 пространствени кубически метра дърва за огрев и до 4 куб. м обли за обработка. Същевременно по пунктовете в града дърва се продават само с предварително записване, като се чака поне месец, каза експерт по дърводобива в региона:

"Могат да се намерят все още, но не може веднага. Затова се записват хората. От другата седмица на каква цена ще ги записват, не знам. Засега все още са на тази - около 120-130 лева".

Последвайте канала на

Калина Христова
628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини