БСП изнесе фрапиращи данни за дом за деца в София

  • 27 юни 2012 14:15

  • 936
  • 0
БСП изнесе фрапиращи данни за дом за деца в София
©

След като преди два дни от БСП обявиха, че ще подадат сигнал до прокуратурата срещу столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, днес от левицата отправиха още обвинения срещу нея.

Първите нападки на червените общински съветници бяха свързани с проблема с бездомните кучета. Сега от левицата изкараха наяве фрапиращи нарушения в Дома за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златарев” в кв. „Надежда”, съобщава bTV.

На пресконференция зам.-председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов обяви, че децата в социалното заведение са оставени на произвола. Външни лица са извършвали сексуални контакти с тях, като това се случвало още от 2007 г., когато кмет на София беше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Тогава е подаден и първият сигнал за нарушения в дома. През 2008 г. разпоредената проверка установила, че има подобни извращения в заведението, но не са предприети никакви мерки, каза Паргов.

Настоящият градоначалник също е уведомен за проблемите в края на 2011 г., но реакция не е последвала. Паргов разкри, че осем служители от дома лично са докладвали на Фандъкова за извращенията и са се оплакали, че вече се приемат и серопозитивни деца. Малко по-късно тези работници били уволнени, твърди Калоян Паргов.

Той обвини столичния кмет и за загуби за общината в размер на близо 9 млн. лв. Те дошли от неприключилия вече година конкурс за публична реклама. Общинският съветник обяви, че с тези пари е можело да се построят четири приюта за бездомни кучета, като отново припомни, че БСП ще внесе сигнал до прокуратурата по този проблем. По думите му, над 4 хиляди софиянци на година са ухапани от четириноги.

Последвайте канала на

936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини