Община Балчик ще довърши сезонния дом за стари хора и инвалиди

  • 16 юли 2022 15:35

  • 648
  • 1
Община Балчик ще довърши сезонния дом за стари хора и инвалиди
© Булфото (архив)

Сезонният дом за стари хора и инвалиди в Балчик трябва да бъде довършен и въведен в експлоатация поради голямата социална нужда от обекта, съобщават от общината.
Масивната стоманобетонна триетажна сграда, изградена до етап "груб строеж", е разположена във вилната зона "Сборно място". Имотът с разгърната застроена площ от 1056 квадратни метра не е ограден и край него има натрупани строителни и растителни отпадъци, посочват от общината.

Кметската управа обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажните работи за довършването на обекта. На първия етаж на дома трябва да бъдат обособени обща дневна, трапезария, кухня, лекарски кабинет, помещения за администрацията. На третия етаж ще има още една дневна за тихи игри и литературни занимания, според техническия проект. Домът ще разполага със стаи за почивка - всяка с трапезария и санитарен възел. Строителите трябва да монтират дограми, да положат настилки, да облицоват мокрите помещения, да измажат и други.

Общината може да задели за строително-монтажните дейности до 269 850 лева, според обществената поръчка. Кметската управа ще събира офертите на кандидатите до  22 юли.

Започна ремонта на сградата на полицията и пожарната в Болярово

Валери Зайцев
648 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.16 | 17:56

1
Не е ли в Двореца?

Добави коментар

Водещи новини