Методи Андреев: Хора като Слави и Тошко не могат да бъдат други

  • 13 юли 2022 08:11

  • 656
  • 2
Методи Андреев: Хора като Слави и Тошко не могат да бъдат други
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Хора като Слави и като Тошко не могат да бъдат други, те си показаха какви са им жалоните и че са част от задкулисието. Това заяви Методи Андреев в ефира на Нова телевизия.

Според Медоти Андреев ако третият проучвателен мандат бъде даден на БСП няма да има правителство, ще има избори. “БСП не са проблем на коалицията - ИТН са проблем. Много е хазартно политически да си вярваш, че хората около Слави и Тошко могат да са други. Те са свързани със задкулисието, обслужват онова борисово време, от което всички искаме да излезем”, смята Андреев.

Политическата криза е изкуствено създадена, защото няма икономически или политически фактори, които да доведат до разпада на коалицията. Такова мнение изрази журналистът Найо Тицин. 

“Тази политическа криза е изксутвено създадена от два политически субекта - ИТН и ГЕРБ, защото няма реални икономически или политически фактори, които да обуславят разпада на коалицията. Не бих се усъмнил в акушерството на президента”, каза Тицин. 

Според Тицин обаче, има възможност мандатът да бъде връчен именно на ИТН. “В момента най-близката парламентарна група до президента е ИТН. Това не би изключило възможността именно на тях да бъде връчен мандата”, каза журналистът.

Митева разкри меси ли се Слави Трифонов?

Според Андреев “тук е моментът на  БСП да се докаже като модерна социалдемократическа партия. Сега е моментът тя да се ориентира правилно”.

Ако обаче не бъде съставено правителство пред страната ни ще има редица опасности, смятат експертите.

“Едното е да не можем да си изпълним изискванията по Планът за възстановяване, другото е енергийната криза. Трябва всичко възможно да се направи, дори и от служебните правителства, ако те дойдат”, категоричен е Методи Андреев. Според него трябва да се подпише договор за втечнен газ със САЩ. “А след това, ако войната в Украйна приключи, при тогава вече диверсифицирана България, да има преговори с “Газпром””, допълни Андреев.

“Още по-голямата опасност е отдалечаването във времето на правосъдната реформа”, смята” д-р Цветеслава Гълъбова. “Това е базово, за да преборим корупцията, която е в основата на всичките ни беди. Ако ние не преборим корупцията, ще загинем като общество”. каза още тя.

“Трябва да следим и събитията в РСМ. Възможни са провокации през Сърбия към Русия”, смята политологът Росен Стоянов. 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
656 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.13 | 12:30

2
Тази седмица се публикува официално изследването на учени от Стокхолм-Швеция. Вече е доказано: ваксините подменят човешката ДНК и пораженията се предават на поколенията по генетичен път. Избиват не само нас, избиват и бъдещите ни деца. На оръжие хора: това е война срещу човечеството!

2022.07.13 | 10:00

1
ДЪРТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВАМПИР

Добави коментар

Водещи новини