Водещите новини! Швейцарските власти не са издавали книжка на Семерджиев. Какво предстои за помагалата полицайка?

  • 11 юли 2022 19:19

  • 2552
  • 16
Водещите новини! Швейцарските власти не са издавали книжка на Семерджиев. Какво предстои за помагалата полицайка?
© Булфото/Getty/Facebook/Novini.bg

Водещите вечерни новини на 11 юли 

 

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление, съобщиха от пресцентъра на СГП.

СГП подхвана Симона Радева и нейни колеги заради Георги Семерджиев

***

Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, като е предоставена и наличната в ДМОС информация за лицето. Ден по-късно – на 07.07.2022 г., е получен отговор от швейцарските власти, в който се посочва, че водачът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на СУМПС.

Той няма валидна шофьорска книжка (настояща или предишна), издадена от швейцарските власти. Информацията е предоставена на ГДНП на 08.07.2022 г.

Швейцарските власти не са издавали шофьорска книжка на Георги Семерджиев

***

София се оказва град, в който е по-скъпо да се живее, отколкото в Букурещ, Будапеща, Варшава, Белград и дори от 6-милионния бразилски град Рио де Жанейро. Това показва поредното издание на класацията на сайта Numbeo.

Българската столица се оказва на 341-о място по условия за живот от общо 510 града по света. С десетина места след нея, т.е. с по-добри условия, са столиците около нас, а Рио де Жанейро, но също и градове като Мексико, Истанбул и други мегаполиси са още по-надолу в класацията, т.е. те са по-евтини. Според това подреждане най-скъпи за живот в света са Базел и Цюрих. Освен София, в класацията влизат още два български града – Варна и Пловдив, но те са доста по-евтини и в подреждането попадат между полските градове Гдиня и Гданск.

По-скъпо е да живееш в София, отколкото в Рио де Жанейро

***

„Виждаме, че Борисов продължава да морализаторства от екраните, обвинявайки за всичко хората, управлявали шест месеца, а всъщност вината е на неговото 12-годишно управление. 

Всичко това говори, че е възприел идеята на Гьобелс, че когато повтаряш много пъти една лъжа, хората я възприемат за истина

Създадената от него конструкция работи срещу всичко и всички в политиката и докато не бъде разбита, няма как да има стабилно управление“, заяви проф. Радулов.

Проф. Радулов: Борисов продължава да морализаторства, възприел е идеята на Гьобелс за лъжата и истината

***

Още един освободен от поста си шеф на болница.

Причината за рокадата е лошото финансово състояние на болницата.

Преди седмица здравната министърка проф. Асена Сербезова обяви държавните болници в лошо състояние, но тогава онкологията не бе сред изброените болници.

Мястото на д-р Константинов ще се заеме от бившия началник на коремната хирургия в УСБАЛО – проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст.

Oсвободиха директора на Онкологията в София д-р Стефан Константинов

***

Изключително неприятна новина…

Интереса клати феса или нещо друго…?

Община Царево ще обжалва заповедта за обявяване на залива "Корал" за защитена местност

***

Още една изключително неприятна и опасна новина по същата тема, но в световен мащаб

Обезлесяването в бразилската част на Амазония достига рекорд за първата половина на 2022 г.

***

Светът се въоръжава и военизира, а това никога не е за добро. 

Щом и пацифистка Япония сменя конституцията…

Японският премиер обеща бързи действия за конституционна реформа

***

По думите на ръководителя на силовото ведомство в Киев в скоро време се очаква под бойните знамена да бъдат събрани един милион войници и офицери, снабдени с оръжия по стандартите на НАТО.

Министърът на отбраната не спомена кога и къде ще започнат масираните бойни действия срещу руските окупационни сили. В същото време той подчерта: Освобождаването на черноморския град Херсон е наш приоритет, защото пристанището е ключово за нашата икономика.

Украйна се подготвя за контраофанзива

***

За журналиста Валерий Тодоров Русия е решена да върви докрай. „Това е най- неприятното, защото очевидно и двете страни са настроени за победа. А победа в тази война не може да има“.

Анализатори: Русия е решена да върви докрай, но победа в тази война не може да има

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2552 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Пълна скръб

2022.07.11 | 19:36

1
Жалка нещастна държава.....

Добави коментар

Водещи новини