За 50+ нарушения – подарък от МВР: палка, синя лампа и легнала полицайка

  • 11 юли 2022 16:43

  • 11950
  • 0
За 50+ нарушения – подарък от МВР: палка, синя лампа и легнала полицайка
© Булфото/Facebook/YouTube/Novini.bg

А помните ли когато полицаи „само“ снабдяваха дилърите и им разчистваха конкуренцията? Не? Че не беше толкова отдавна. В края на 2019 г., седмица преди студентския празник, изловиха ОПГ за разпространение. Двама от тях били полицаи. Доставяли дрога с патрулката. 

Нещо като доставки на пица, но…

… не на пица. 

Арестуваха двама полицаи при акция срещу наркобанда
...

Тогава Сийка Милева, говорител на спецпрокуратура, обясни: Те са играели много важна роля в състава на групата. Подпомагали дейността на групата като разчиствали терена от други разпространители на наркотични вещества, които не били част от горепосочената група. Също така те арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане.

Полицаите имали и друга задача - да набират клиенти, като за целта трябвало да намират наркозависими и да ги принуждават, включително чрез заплахи и побой, да купуват дрога именно от дилъри на тяхната група, а не от конкуренцията“.

Никой не си взе поука. 

Не се притеснявайте, от събитията от миналата седмица, убийството на две момичета и разкритата схема за помагачество също никой няма да си вземе поука. Новината ще има още най-много 10 дни „живот“, после ще се превърне в досъдебно, в обвинителен акт, вероятно в някаква присъда, после забвение и забрава, после набързо излизане (ако въобще има влизане) в затвора, административно наказание плясване по ръката за служителката и толкова. По-нагоре никой няма да рови. А и да не е луд. 

През 2019 г. стана ясно, че единият от заловените служители на МВР се познавал с наркотрафикантите по „съседска“ линия – били комшии с един от бандитите и така…

Попил занаята, дето се вика. 

Добре, че не е бил съсед с някой гинеколог, че… нали! 

По тая логика, полицайката Симона вероятно е била комшийка с някоя звезда от шведското кино за възрастни. 

Попаднахме на един клип отпреди няколко години, в който тя – като участничка (или прсъстваща, или кой знае какво) в Мис Силикон – демонстрира гръд и сексуални познания. Познанията ги демонстрира само на думи, спокойно, но гръдта си я отдава за опипване и „проверка“ на обиколка и кубатура. И се хвали, че гаджето ѝ е купило силикона. 

А клипчето е озаглавено: „Най-развратната Мис Силикон в историята…“ 0.о 

Представяте ли си как някоя жена, жертва на посегателство, обяснява пред полицайката, която – да речем – е дежурна, как е била опипвана и гледа лицето и реакциите ѝ, докато онази записва показанията ѝ…? Не, нали?

Я, първо вижте клипчето, пък после си го представяйте. 

 

Аз не мога да разбера каква е тази грозна дискриминация обаче…! Защо няма обществена достъпност до най-новите услуги? Защо не може всеки да се обади на патрулката и да му доставят? Какво е това VIP обслужване? Буржоазна работа! Не им отива.

Ами полицайката…? Защо няма обществена достъпност до… закрилата, бе!—ти какво си помисли? Я си почисти ума от тия глупости. „Закрилата“ исках да кажа. Майчинския ѝ инстинкт. Добрината ѝ да пази един човек, изпаднал в тежък период, на една изгубена душа… Колко много са хората, изгубили пътя, хванали грешната посока. Е-е-ех, ако само имаше по една добра полицайка, като – как ѝ беше името със силикона – всички кривнали от пътя да имат закрила. М? Нямаше ли да е един по-красив свят това? 

Защото… вие да не мислите, че го е правила за пари (за „защитата“ и „закрилата“ говоря, пак казвам: стига си мислихте глупости!). Абсурд! Според мен е от добрина, видяла е една заблудена душа и се е отдала на спасяването ѝ. Няма да се учудя, ако ѝ направят подписка до синода за обявяване на закрилница, великомъченица или светица. Просто давам идеи, какво?

А-а, ТОВА ви се струва „прекалено“? Но доставките на дрога с патрулката – не? Аз тая глупост я изфантазирах, а другото си е чистата реалност, по-странна и от всяка измислица. Нямате усещането, че животът все повече заприличва на филма на Кустурица? М?

Отплеснах се… Пак да питам: защо така избирателно се правят тези услуги? Защо няма обществена достъпност? Какво трябва да направи човек, че да му зачислят тази помощ?

Какво?...

А, ясно. 

Трябва да е внук на правилен човек, да сее дрога из Студентски и да направи над 50 нарушения на Закона за няколко години, да го хванат в схема с черно тото и да се познава с правилните хора.

Тогава наградата му е полицейска палка, лампа и легнала полицайка…

Аз не мога да разбера за какво се тревожим дали ни е изправен пожарогасителят и дали имаме триъгълник и аптечка, при положение, че е много по-вървежно да имаш палка, лампа и легнала полицайка… 

За да е пълна картинката на това повествование, искам да ви подсетя, че неотдавна – около края на юни, полицията в Петрич обгази квартала около КАТ с… 6 тона (ШЕСТ ТОНА!) марихуана, които изгориха в двора на КАТ. 

Започнали около 6 ч. сутринта и продължили до два на обяд, когато местните вече чували Боб Марли без да им е пусната музиката. До едно време хората от съседния квартал се обаждали да се оплакват, че са обгазени и им става лошо, но после спрели да се оплакват. А в КАТ имало и посетители – кой за книжката, кой за номера, кой за безплатната трева…

ШЕСТ ТОНА…

Решили да ги изгорят. Решили, че дворът на КАТ е баш идеалното място и само малко ги изненадал вятърът, който – непредвидимо! – сменил посоката си. Разбира се, как може да се предвиди такова нещо?

Във всичко изброено да ви липсва нещо от услугите? Не, нали? Родната полиция не само ни пази, а определено се грижи много повече и по-добре за нас. 

Симона Радева получавала по 2000 лв. месечно, за да прикрива Семерджиев

.

И СГП подхвана Симона Радева

.

Прокуратурата с призив към всички свидетели на катастрофата с Георги Семерджиев

Последвайте канала на

Александър Томов
11950 0

Свързани новини

Водещи новини