Не е ясно кога ще разрушат кейовата стена пред резиденцията на Доган

  • 11 юли 2022 08:12

  • 1083
  • 8
Не е ясно кога ще разрушат кейовата стена пред резиденцията на Доган
© Булфото (архив)

Кеят пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от в парк „Росенец” край Бургас трябва да бъде съборен. Премахването са поискали от регионалния строителен контрол. Това показва констативен протокол, публикуван и на Facebook страницата на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов.

При проверката не са били представени нужните разрешителни, с които кеят до т.нар. „Сараи” на почетния председател на ДПС е бил удължен през последните години. Поради това длъжностните лица са наредили започване на административно производство, което да доведе до премахването на съоръжението.

„Проверка установи, че има удължаване на кейовата стена. В тази връзка е и съставеният констативен акт, който е основание за започване на административно производство за премахване на строежа”, обясни инж. Янчо Райков от РДНСК-Бургас. Той поясни, че стената е удължена с около 150 метра.

Констативният акт вече е връчен на строителите на съоръжението. След изтичане на законовите срокове по обжалване предстои издаване на заповед за премахване на определената част. Това подлежи на съдебен контрол.

„Ще бъде изпратена покана за доброволно премахване. Ако това не се случи - ще бъде направено принудително премахване от органите на ДНСК, разбира се, за сметка на извършителите”, уточни инж. Райков. Яснота кога точно ще започне разрушаването на кейовата стена към момента няма, защото все още не е издадена заповед за премахване. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1083 8

Коментари 8

Добави коментар
nn

2022.07.11 | 11:29

8
e kak koga NIKOGA nikoi ne smee da razrushi neshto postroeno ot bosat gospodariat na balgaria dogan.

2022.07.11 | 10:37

7
Наемният етос на компанията е капсулиран в разговор между висши ръководители, обсъждащи заплахата за шофьорите на Uber от атака в Париж, когато утвърдените таксиметрови оператори в града излязоха на стачка. Травис Каланик, съосновател на Uber и бивш главен изпълнителен директор, искаше неговите шофьори да се противопоставят на стачката с масово гражданско неподчинение. Когато беше предупреден, че това може да провокира жестоко отмъщение, Каланик отговори: „Мисля, че си струва. Насилието е гаранция за успех."

2022.07.11 | 10:28

6
Имаше таксита преди Uber, точно както имаше книжарници преди Amazon и приятели преди Facebook. Голяма част от иновациите са нови начини за реализиране на стари идеи. Технологията дава предимство на иноватора, като намалява разходите, позволява по-пъргава доставка и изпреварва утвърдени търговци, които са приковани към остарели методи.

2022.07.11 | 09:55

5
Това е само предизборна партенка. Те го оставиха да си построи дворец на брега. Не могат да му съборят и шапката, мафията е едно с държавата.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.11 | 09:26

4
докато има толкова яничари в парламента, няма да пипнат на башибозука награбеното.
ую

2022.07.11 | 08:43

3
Колкото събориха х-л "Дюни" , построен в/у пясъчните дюни на Сл. бряг.
Бай Ставри

2022.07.11 | 08:35

2
Доган ..... Той е доста интелигентен човек ,ама не осъзнава ,че да беше дори в Румъния ще лежи пак във затвора .... Нагъл Турчин

2022.07.11 | 08:28

1
Да съборят и двореца на дръндарския циганини.

Добави коментар

Водещи новини