То бива, бива да ни имат за глупави, ама чак пък толкова!

  • 07 юли 2022 18:44

  • 5966
  • 0
То бива, бива да ни имат за глупави, ама чак пък толкова!
© bTV/Novini.bg

Интересна новина… в която четем следното: „По думите му [на Рамадан Аталай] прекратяването на доставките на руски газ от „Газпром“ е станало със заповед на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, а не с официално решение на Министерски съвет“.

Хубаво е да се проявява творчество и изобретателност. В повечето случаи в тоя живот. Но не и когато си народен представител и истината е обект на „творчеството“ ти. И ОСОБЕНО НЕ, когато се опитваш да обидиш интелекта ни. 

Рамадан Аталай: Имаме газ само за юли – после нито танкери, нито газ

Да, прав е, че прекратяването на доставките на „Газпром“ не е станало с официално решение на Министерски съвет“ (тука се заиграва с доверието към другите тогава участници в управлението, които всички сега подозираме, че са им приятели – ИТН).

Прав е, че не е станало с решение на МС. 

Но не е станало и както го описва – със заповед на зам.-министъра на енергетиката…

По много простата причина, че прекратяването на доставките на руски газ от „Газпром“ е станало с решението на… „Газпром“. Те просто спряха доставките, врътнаха кранчето и това беше. 

А фактът, че някой се опитва да ни „работи“ толкова елементарно, е обиден. Какво?—ние не си спомняме какво се случи в края на април месец ли? Сега сме началото на юли! Два месеца и малко са минали. За толкова тъпи ли ни имат? За толкова кратко-паметни ли? Ние да не сме златни рибки? 

Вече дори не се и стараят. За толкова елементарни ли ни имат? 

И пак се почва с мантрата, че този месец е „край“! След тоя месец вече няма газ. Ама ние това го слушаме всеки ден от април. Всеки месец е „край“, всеки месец е последен. И всеки месец след това пак имахме газ. 

Всичките са се наредили да ни обясняват как трябва стабилност, но гласуваха за сваляне на правителството. Казват, че не трябва да има избори, но няма да подкрепят кабинет в този парламент. (????) А самите те да поемат отговорност – с властта? А, не, не искат. 

Е, какво тогава искат? 

Да си върви заплатата, да се клати лодката, господарят да е доволен, че губернията е разбита и да си крои плановете, бърза работа няма, а хората…

… хората са неодушевена движима собственост, какво за тях? 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
5966 0

Водещи новини