В Благоевград осигуряват занимания за деца през ваканцията

  • 05 юли 2022 09:04

  • 276
  • 0
В Благоевград осигуряват занимания за деца през ваканцията
© Novini.bg/Canva

За първи път в Благоевград Центърът за личностно и творческо развитие на децата към Младежкия дом, съвместно с общината, организират летни занимания по интереси за децата от града.

Целта е подрастващите да могат да оползотворят лятната си ваканция, научавайки нови неща, като едновременно се забавляват.

Лятната школа по интереси за децата на Благоевград започна работа вчера и ще продължи работа до края на август. В школата могат да вземат участие деца от предучилищна възраст до четвърти клас. Заниманията и посещенията на всички школи са безплатни.

Директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова съобщи, че за децата са създадени условия за занимания по интереси в различни научни области. Освен това децата имат възможност да се докоснат до различните видове изкуства. Тя подчерта, че не говорим за учебен процес, а за занимания, които се провеждат под формата на игра и забавления. По този начин всяко дете ще може да разбере кое е най-интересното за него, какви способности има, може да се ориентира и към спортуване.

Богдана Костадинова допълни, че децата могат да изберат школите по пиано, приложни изкуства, народно пеене, народни танци. "Има и организирано плуване, но за него родителят сам води детето до плувния комплекс. Уредено е и синхронно плуване за момиченцата, спортна гимнастика, в процес на договаряне сме и за тенис на маса, баскетбол".

Директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград посочци още, че в момента най-голям е интересът към школата по пиано.

Записването на децата става в центъра или онлайн чрез попълване на заявление. Децата пристигат в Центъра в 8:30 ч. и могат да останат в него до 17:30 ч. Родителите трябва да осигурят вода и храна за децата си. Всички останали материали са осигурени от центъра. Богдана Костадинова увери, че нито едно дете няма да бъде върнато.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
276 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини