Какво показват изборите в Нова Загора?

  • 04 юли 2022 13:28

  • 2324
  • 0
Какво показват изборите в Нова Загора?
© pixabay, личен архив

Частичните местни избори за кмет в Нова Загора вчера показаха убийствената преднина на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в тракийския град. Предходният управник на града също беше от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, но внезапно почина и това наложи ново гласуване. Кандидатката, излъчена от тази политическа сила взе 53,25 на сто от гласовете – с цели над 23 на сто пред следващата по резултати, излъчена от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДБ претендентка за кметския стол. Това обединение обаче взриви низ от коментари в мрежите, в които хората питат: „Насериозно ли се женят левите и десните”!

Един от най-коментираните парадокси тези дни е съешаването на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДБ напоследък не само за вота в Нова Загора. Анализатори и публицисти с основание взеха да се питат колко лява е БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – наследница на отречената със закон БКП?! И колко пък да са десни обединените в Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от партийни структури?!

А може би просто съюзите в политиката вече се правят не на принципни идейни основи, а просто защото „интересът клати феса”, както се казва един глуповат фолклорен рефрен! Трябва ли вече да приемем, че няма ляво, няма дясно...

Местните избори в Нова Загора са показателни преди евентуални предсрочни избори затова как хората приемат заявките, делата и свършеното в политиката през последните месеци и години. Би трябвало мераклиите за управление в България да се замислят, ако искат, за обидно ниската избирателна активност, която отново шамароса яко елита с близо 30 на сто гласували и то в местни избори, които по традиция досега винаги са се отличавали с повече заинтересовани от урните.

Ето какво мислят по темата двама известни общественици  и коментатори в нашето публично пространство:

Ирини Закидис:

„Вчера се проведоха частични избори за кмет в община Нова Загора, където БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДаБългария излъчиха общ кандидат.

В крайна сметка аз не съм особено учудена от обединението на двете левици - старата левица съветски тип и модерната, западна, троцкистка левица. Да не говорим, че родителите на лидерите на модерната градска левица произхождат именно от тъмночервените номенклатурни недра, та връзката е не само идеологическа, но и потомствена.

Ако до този момент основните разлики между двете леви партии бяха отношението към Русия и към комунизма от съветски тип, то с тази позорна коалиция, антикомунизмът отпадна от уравнението. Единствената разделителна линия между двете партии остава русофобията / русофилията. Но не виждам това да е пречка.

Ашколсун викам аз на такъв порив към демокрация”.

Любо Дилов:

"Очевидната истина, че всички хора са създадени равни", с която започва Декларацията за независимостта промени света до неузнаваемост и доведе до всеобщото избирателно право и възможността да установим, че все пак не всички хора са създадени равни. Някои могат да се справят с машините за гласуване, други - не. Отделните хора могат и да имат чувство за хумор, отделните нации - не. И въпреки, че често не сме съгласни с желанието на американците да бъдат deus ex machina на модерния свят, не можем да не признаем, че модерният свят започва именно на 4 юли 1776-а година във Филаделфия. Честит 4 юли!

Иначе картинката (не е видео) показва, че ДБ и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е вече сериозно си "ходят". Не само в София!

Сигурно ще оправдаят тази любов с изчегъртването на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Ами...Горчиво!”

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2324 0

Водещи новини