От 4 юли ГКПП Малко Търново – Дерекьой ще бъде отворен за товарни автомобили до 5 тона

  • 02 юли 2022 13:17

  • 658
  • 1
От 4 юли ГКПП Малко Търново – Дерекьой ще бъде отворен за товарни автомобили до 5 тона
© Novini.bg/Canva

От понеделник през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Малко Търново – Дерекьой на българо-турската граница ще могат да преминават и на товарни автомобили до 5 тона, съобщи председателят на търговско-промишлената палата в град Къркларели Сонер Ълък.

По думите му това е станало възможно благодарение на съвместните усилия, положени както от турска, така и от българска страна.

“На проведеното през месец януари т.г. съвместно заседание с отговорните представители на българската страна се реши, че е крайно наложително през ГКПП Малко Търново – Дерекьой да се допуска движението и на товарни автомобили. Дълги години бе затворен за товарни моторни превозни средства поради проблемите на пътя. През този месец ще започне преминаването на товарни автомобили до 5 тона, заяви той.

Разрешението за преминаване на тежкотоварни автомобили през Малко Търново – Дерекьой се очаква да облекчи до известна степен трафика на другите ГКПП на турско-българска граница- Капитан Андреево - Капъкуле и Лесово – Хамзабейли, където в края на седмицата се натрупват километрични опашки. 

Радина Лазарова
658 1

Коментари 1

Добави коментар
PHAT FUSSI

2022.07.02 | 19:32

1
до 5 тона и сложили влекач

Добави коментар

Водещи новини