Започна ремонт на тунел "Витиня" в посока Варна

  • 01 юли 2022 14:44

  • 711
  • 1
Започна ремонт на тунел "Витиня" в посока Варна
© Novini.bg/ Canva

Започна нов ремонт на едната тръба при тунел "Витиня", който ще продължи до края на септември. Движението се осъществява в тунела посока София, а тежкотоварните камиони над 12 тона се пренасочва през стария път.

Европейски директиви за безопасност, изискващи напречна връзка между тунелите наложи затварянето на тръбата в посока Варна за около три месеца. След изпълнението на ремонта това ще бъде единственият тунел в България, който към този момент да отговаря на всички евродирективи за безопасност.

От 18 юни се спира движението на тежкотоварни автомобили между 30-ти и 47-ми километър на магистрала „Хемус“

Те ще гарантират безопасност на движението, като освен първична и вторична облицовка, ще се изградят и инсталациите в двете връзки, също така противопожарни врати и вентилационни боксове, които ще гарантират безопасност при преминаване от едната тръба за другата тръба, каза инж. Радослав Петков, представител на изпълнителя.

Когато се извършват такива мащабни ремонти по цялото трасе на магистралата ще има затруднения за движението, с тази цел ние сме прехвърлили тежкото движение да се движи по стария път, имам предвид автомобилите над 12 т, каза инж. Румен Сачански, директор на ОПУ-София.

Общото впечатление на хората обаче е, че в района на тунела от години тече непрестанен ремонт.

Срокът за изпълнение на ремонта при тунел "Витиня" е до края на септември, а АПИ предстои да обяви поръчка за ремонти и за тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове".

Радина Лазарова
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jani

2022.07.01 | 15:47

1
Tuka e vseki godina paravyat remonti i ne se znaya sled kolko godina shte svarshi.ako reshi da napravya nova tuneli v ramkite na tova vreme moje da se napravili pone oshte 5 tuneli takava.may tuka perat pari.

Добави коментар

Водещи новини