Водещите новини! Изненада от Кремъл и посланик Митрофанова? Повдигнаха обвинение на директора на Столичната здравна каса (и още…)

  • 30 юни 2022 18:50

  • 2689
  • 4
Водещите новини! Изненада от Кремъл и посланик Митрофанова? Повдигнаха обвинение на директора на Столичната здравна каса (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 30 юни ***

 

Москва обмисля скъсване на дипломатически отношения с България. Това е обявил посланикът на Руската федерация в София Елеонора Митрофанова пред БНТ.

Москва обмисля скъсване на дипломатически отношения с България

***

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати от България не е взето еднолично. Това сподели пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

Той добави, че темата с числеността на дипломатите в посолството на Руската федерация в София е обсъждана не само на Съвета по сигурността, но и на заседания на Министерския съвет.

Рашков: Решението за изгонването на руските дипломати не е взето еднолично

***

„… като директор на СЗОК, Б. С. е принудила трима служители на СЗОК, против волята им да отразят неверни обстоятелства в документи във връзка с проверки на три различни столични болници“.

Повдигнаха обвинение на директора на Столичната здравноосигурителна каса

***

„Това е основата за откриване на широк консултативен процес първо в правителството и коалиционните партньори, а след това с президента, парламента и опозицията, както и с гражданския сектор, експертната и широката общественост в страната“, заявиха от правителството.

Скопие получи френското предложение

***

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смята, че е постигнат компромис относно рамката за преговори за членство в Европейския съюз на Северна Македония, която ще включва България.

„Това е основата за откриване на широк консултативен процес първо в правителството и коалиционните партньори, а след това с президента, парламента и опозицията, както и с гражданския сектор“, се казва в изявление на правителството на Република Северна Македония.

Макрон с компромисно решение за спора между България и Северна Македония

***

Много разкрития, нищо изненадващо, но все пак – „от кухнята“.

„Подборът на Костадинов кой е родолюбец и кой е фашист, е много прост – Харесваш Костадин – ти си патриот и добър човек, не го харесваш – ти си национален предател, фашист и ще бъдеш вкаран в списъците. Аз това не го приемам, защото много ми напомня за едни истории от тридесетте години на миналия век, като забелязвам много сходства в риториката, и дори стойката и жестовете. Аз не искам да ме управлява човек, който ме нарича фашистка измет и предател, когато му задам въпроси къде са изхарчени над 200 000 лева, които са за работата на депутатите и определено не са употребени за целта си. И няма да го допусна“, закани се народният представител.

Елена Гунчева с още шокиращи разкрития за Костадин Костадинов и партия "Възраждане"

***

И още един, и още един, и още един…

Виктория Василева от ИТН напуска парламента

***

Като сложим настрана фалшивите скандали с Македония и руските шпиони и руските интереси, публиката ще може да види, че нещата вървят всъщност на добре. Но… димките са затова – да прикриват и да отклоняват вниманието.

Василев: България е много добре позиционирана и стабилна

***

„Светът се промени, и НАТО се промени с него“.

Президентът на Съединените щати подчерта, че „светът е с Украйна“ и че трябва „да се адаптираме към новите реалности на днешния ден“.

После той отново отправи предупреждение към Путин, призовавайки го „да не се прави опити да дестабилиза Алиансът, защото ще последват контрамерки“, информира 20minutos.

Байдън отправи остро предупреждение към Путин

***

 

Novini.bg
2689 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.30 | 20:08

2
Вече за всички е ясно кои са Българските предатели и руски подлоги, тези които пазят руските шпиони са.. *Възраждане - БСП - ГЕРБ - ДПС. Не се чудете защо горивата са скъпи и корупцията висока.

2022.06.30 | 20:30

4
ГЕРБ - ДПС не са подлоги! подлоги са ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП-комунисти и няколко притурки които квичат в защита на матрона митрофановна.
Да го духа подлогата митрофанова

2022.06.30 | 20:29

3
„Тази нота е намеса във вътрешните работи на България, защото ние преценяваме колко дипломати може да приемем на наша територия и колко да изпратим зад граница“, добави той.

2022.06.30 | 19:57

1
Вън от БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини