Фандъкова: Цената на билета към този момент се запазва на 1,60 лв.

  • 30 юни 2022 18:43

  • 668
  • 3
Фандъкова: Цената  на билета към този момент се запазва на 1,60 лв.
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Имаме добра новина за София и софиянци – днес получихме финансова подкрепа при гласуването на държавния бюджет – обоснована, аргументирана и необходима, за да не спре градският транспорт. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя сподели, че сметките за ток за първите три месеца на тази година са нараснали с 230% спрямо същия период през 2021 г. При газа ситуацията била още по-драматична, тъй като там увеличението е с 330%.

През февруари, когато се гласуваше държавният бюджет, бяха заложени 15 млн. лева за транспорта на София. Тогава получихме обещание, че при актуализацията ще получим тази подкрепа. После до нас бяха изпратени две писма от Министерски съвет и от Министерство на финансите, в които ни съветваха да намалим с 1/3 линиите, персонала и да увеличим цената на билетите. Извинете, но кой софиянец ще използва автобуса или трамвая, ако той идва от време на време и то на по-висока цена, коментира Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По думите ѝ реформите и оптимизацията в градския транспорт "се правят непрекъснато".

Предлагат нова тарифна политика за градския транспорт в София

Относно цената на билета на градския транспорт в столицата Фандъкова посочи, че тя се запазва на 1,60 лева.

Добавя се възможност в рамките на 30 минути да се прикачите на друго превозно средство със същия билет, поясни столичният кмет.

По темата с възможността да се излъчи кабинет в рамките на този парламент Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска изрази надежда политическите лидери да намерят начин да разговарят, защото според нея именно прекъснатият диалог е причината България да се намира в сегашната криза.

Последвайте канала на

Владимир Василев
668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кучка

2022.06.30 | 21:39

3
Само краде пари на гърба на софиянци
.

2022.06.30 | 21:36

2
Вещице, вещице...
Гр обаджиика

2022.06.30 | 19:32

1
Колкото и грим да си сложи тая вещица няма да заприлича на човек

Добави коментар

Водещи новини