Следващия път, когато БСП видят власт, ще е като си легнат да спят и я сънуват

  • 30 юни 2022 16:05

  • 8347
  • 0
Следващия път, когато БСП видят власт, ще е като си легнат да спят и я сънуват
© Novini.bg

Комунист да се отказва от власт доброволно… не бях виждал и чувал. Толкова да ги напъне нуждата да се покажат пред работодателя отвъд Черно море, че да се откажат от властта – това е безпрецедентно. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Но се скараха с президента, защото бяха с властта, скараха се с властта, защото властта натири шпионите на работодателя. Пред другарката губернаторка нямат вече очи, защото се заиграха с коалицията, която им изгони чапаевците и им разбърка плановете, гласоподавателите им се разпиляха из русофилските проекти на губернаторката или си отидоха по „естествени причини“. На Нинова вътрешната опозиция ѝ клати краката във въздуха на няколко пъти. Със строг юмрук сложи временно нещата в покой, но докога? 

Всички тези неща са им добре известни, много по-добре отколкото на нас. И ВЪПРЕКИ ТОВА предават властта си доброволно. Разбира се, ако искате, им вярвайте, че „властта не е самоцел“, не е „на всяка цена“ и че добруването на българския народ им е над стремежа за власт… че даже няма „стремеж за власт“, ами се гърбят с работа в наша полза. 

Можете да вярвате в каквото си искате, напоследък е модерно да си плоскоземец. 

Но, ако не сте склонни да се връзвате на приказки за еднорози, помислете колко дълбоки са корените на русофилията и колко са зависими и длъжни да „благодарят“, че се отказаха от „баницата“, както Слави наричаше кабинета. 

Да са живи и здрави, но наистина власт ще видят вече само насън. 

Другите тавариши, който счупиха коалицията, Формация „И така нататък“ (ИТН) се заядоха за Македония. БСП се заядоха за Русия. 

Значи ние вътрешни проблеми нямаме, щом правителството ни пада по външнополитически причини. 

Две, при това. Две. Македония, Русия. 

Жалка картинка. 

Нито една реална вътрешнополитическа причина не могат да посочат, защото пенсиите се вдигнаха, намериха се повече инвестиции, опитът да се замаже с: „ама цената на бензина се покачи, инфлация!“ – не мина, защото хората виждат, че това е по цял свят, а не заради Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в България само, хората виждат, че тук управлението на кризата е много по-сполучливо отколкото в редица цивилизовани страни, но се впускат в атака за кой с кого си държи ръцете, кой къде ходи, кой използва гел и кой – не, на кой очите му били големи, на кой – нещо друго. И, понеже няма за какво да се хванат, претоплиха вечната манджа – МА-КЕ-ДО-НИ-Я-Я-Я-Я-Я-Я-Я.

А сега с руските шпиони – изглежда, на никой не му прави впечатление присъствието им, числеността им, не… по-скоро са ядосани нашите матрьошки, че – едва ли не – им се пречи на таваришите на работата. 

Да разбиеш управлението по време на световна криза, на здравна криза и на война със световен мащаб, само за да угодиш на господаря, не е безотговорност, не! Национално предателство е. Но червените агенти на Кремъл са известни с това, че нямат род и родина, знаят само да имитират патриотизъм, за да се харесват на масите. 

Вместо да работят, те си чешат хобито – едните Македонията, другите – Русията. 

Ако тия седемдесетимата бяха изгонени по-рано, сега може би още щяхме да имаме правителство, защото „масовките“ и „мероприятията“… на всички ни е ясно кой ги е дирижирал. 

Заседанието в народното събрание вчера беше „закрито“, защото се касае за свръх-секретна дейност на службите – агенти, оперативни работници, вероятно някои от тях са под прикритие и самоличността им трябва да се запази, показват се планове, разработки, контакти… 

Но колко тайни ще останат всички тези неща, след като се говори в парламента пред копейките, бесепетата, хаджитошковците и другите путински матрьошки, които секунда, след като излязат от парламента, се състезават на бегом към входа на руското посолство да донасят какво секретно са научили?

Междувременно, откъде ли не се чува плач как сме били късали приятелските взаимоотношения. 

„Приятелските“? Митрофанова да не ви сипва нещо във водата?

Приятелски ни спряха газа, приятелски ни вкараха в списъка с „неприятелски страни“, приятелски ни напълниха с руски партии, като срамни въшки след студентски купон. Приятелски по-рано ни изнесоха архива, златото и избиха елита на страната ни. По-приятелски от тях е бил само Василий II Българоубиец. 

А милите управници пак не знаят нищо, не са чули, не са видели, главнокомандващият (!!!) продължава да твърди, че не е знаел за шпионите. Оказа се, че ДВАМА представители на президента са били осведомени за разследванията срещу агентурната мрежа. ДВАМА. Главнокомандващият… той не знае нищо. 

Или ни будалкат, или там работят колкото да не заспят. Не знам кое от двете ме притеснява и ядосва повече. 

Лошото е, че нямаме никакъв механизъм, с който да ги държим отговорни за думите и лъжите им. На практика, не на теория. На теория живеем в свободна, правова държава и мафията и матрьошките не управляват.  

След като Корнелия минира преговорите по славитрифоновски, а президентът се разбърза да връчи мандата, сакън да не остане време за преговори и да бомбардира усилията на Промяната да направят кабинет, мисля, че нещата си отиват към най-лошия сценарий. А говн*ядите, ако прокарат и да се върнат хартиените бюлетини, та да се улесни купеният вот, затваряме кръга и се връщаме на баце, Румен и Корнела в младостта. 

Та, затова си мисля: сега е моментът за финален щрих – ако Петков (с инерцията, след като изгони шпионите) национализира Лукойл, а преди това прати оръжие на Украйна, това ще е Голям шлем в борбата с хемороидите в Задунайская. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
8347 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини