Що не вземете да спрете с натиска върху СЕМ, а!?

  • 30 юни 2022 13:26

  • 1070
  • 0
Що не вземете да спрете с натиска върху СЕМ, а!?
© нова тв и бнт

Политици, партийни креатури и просто подакващи им фенове и медии, защо просто не оставите членовете на Съвета за електронни медии да си свърши професионално работата и избере кадърен шеф на БНТ?

От вчера, когато стана ясно, че няма избран директор на БНТ, започнаха истерични и непремерени обвинения към членовете на регулатора от страна на медии и политици с дясна обремененост. На мушката този път беше взета журналистката Габриела Наплатанова /президентска квота/ задето не гласувала за Венелин Петков, доскорошен началник в бТВ, нейн колега. Упреци към нея взеха да хвърлят дори довчера известни със силните си пристрастия и зависимости медийни работници.

Грозно впечатление прави, че за професионализма като че на никой не му пука в цялата тази дандания.

Или поне не това се обсъжда от партийните привърженици.

Според вас какво беше качеството на бтв и защо Венелин Петков беше уволнен от там при една от смените на собствеността в частната медия?!

А подходящ ли е за поста шеф на БНТ Сашо Диков, който като репортер веднъж игра ролята и на куриер, пренасяйки акциите на Левски от Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от до експремиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г?

И т.н. и т.н....

Далеч съм от мисълта да давам акъл и препоръки на членовете на СЕМ, но напълно разбирам в какъв омагьосан кръг са поставени и колко е трудно да се вземе балансирано решение, при този кадрови дефицит и партиен натиск.

Дотук е ясно само, че качеството на БНТ през последните години беше много, в пъти подобрено от Емил Кошлуков и неговия екип. Това е факт неоспорим, колкото и да късат ризи от т.нар. умнокрасивитет, който не го понася, както и уволнените от него бивши кадри. За грозните критики в гръб към него от страна на С.Диков в стил „стани да седна, че съм по-убав и сам съм го констатирал”, хич не ми се коментира. И за да не си помислите, че споделям тук само своето мнение, ето какво пише известният журналист, коментатор Михаил Кръстев:

"Откакто имам наблюдения Българска национална телевизия. БНТ никога не е била по приятна за гледане от времето, в което Емил Кошлуков й е директор.

Разбирам, че половината свят му се сърди, защото ги е уволнил оттам, но това са си вътрешноведомствени проблеми, от които зрителите слабо се вълнуват.

Дано новият директор, Кошлуков или не, когато и да бъде избран, не съсипе направеното".

СЕМ трябва да реши какво точно иска – качествена БНТ или партийно обременена и интригантска медия, за която ще плащаме всички, но ще гледат само 6 на сто от българите, а може даже и те да не го правят.

 Няма начин обаче и агнето да остане цяло, и вълкът да е сит.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1070 0

Свързани новини

Водещи новини