Програмата „Топъл обяд“ в Габрово продължава до 9 септември

  • 29 юни 2022 21:10

  • 412
  • 0
Програмата „Топъл обяд“ в Габрово продължава до 9 септември
© Община Габрово
Слушай новината Слушай новината

Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд на територията на общината. Ползвателите на услугата ще продължат да се хранят безплатно до 9 септември 2022 г. Чрез допълнително споразумение с Агенцията за социално подпомагане Община Габрово ще получи още 35 511 лв., съобщиха от общината.

Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от COVID-19 чрез механизма REACT-EU.

Топъл обяд за социално слаби осигуряват в Русе и Силистра

Капацитетът на услугата е 230 лица и включва храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт, на стойност 2.90 лв. Обядът се приготвя от севлиевската фирма „Стелит 1“ ЕООД и се доставя до домовете на потребителите всеки работен ден.

От стартирането на проекта в началото на 2021 г. до момента повече от 340 души са се възползвали от социалната придобивка. Освен в града подкрепа получават и нуждаещи се от селата Жълтеш, Гергини, Гарван, Райновци, Новаковци, Поповци, Янковци, Кози рог, Враниловци, Трънито, Копчелии и Влайчовци.

Помощта е предназначена за възрастни над 65 г. без никакви доходи или с такива под линията на бедност, хора с увреждания, които не могат да осигурят сами прехраната си, самотни лица под карантина. Те ползват и консултации за достъп до други услуги, относно административни процедури, здравословно хранене и други.

Мая Йорданова
412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини