Водещите новини! Всички руски приятели се събраха в опозиция. Тошко и Балабанов забранявали на Хиновски да критикува енергийния министър

  • 29 юни 2022 19:06

  • 1555
  • 2
Водещите новини! Всички руски приятели се събраха в опозиция. Тошко и Балабанов забранявали на Хиновски да критикува енергийния министър
© Novini.bg/Булфото(архив)

*** Водещите вечерни новини на 29 юни ***

 

„БСП днес разбраха това, което говорим от 1 месец. Дълго време си затваряха очите за Кирил Петков. Но радвам се, че БСП постъпват правилно. Кирил Петков го няма. Сега е хубаво и Асен Василев да не бъде в следващия кабинет“.

Думи на Тошко Йорданов по повод обявеното от Корнелия Нинова спиране на преговорите за правителство с ПП, което пък се случи заради изгонването на руските шпиони, с което от БСП не са съгласни. 

Тошко Йорданов: БСП постъпи правилно

***

Стопираме всякакви преговори с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Това обяви пред журналисти лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Причината – гоненето на 70 руски дипломати от България.

Според Нинова, премиерът в оставка – Кирил Петков, е взел това решение еднолично. "Това решение е безпрецедентно в българската дипломатическа история.

Напоследък стана модерно да се обвинява премиера във взимане на решения „еднолично“ и всеки път се оказва фалшива новина. Както и този път. Но някои хора от старите партии не оставят подробности, като истината, да им развалят хубавата история.

БСП няма да преговаря с ПП за съставяне на ново правителство

***

И ние. Както и всички хора с IQ, различно от стайна температура. 

Христо Иванов: Имам сериозни притеснения за следващия парламент

***

Не знам само какво си мислят да правят сега – скараха се с президента, нямат вече приятели на Дондуков 2, социологическите проучвания не им дават особено много надежда, скараха се с ИТН, защото бяха с властта, сега се скараха с властта, защото са с Москва. Не им останаха приятели, а на Корнелия и вътрешната опозиция не ѝ е малка. Но поне стана ясно как вървят приоритетите там и кое е най-отгоре. Масква. За Масква и интересите на Масква са готови да се жертват. За друго не си спомням да са се жертвали, да са жертвали властта. Помислете: отказват се от това да са във властта само и само да покажат вярност към империята. Никога за нищо друго комунист власт не е пускал. 

Президентът е мрачен. 

Вицето – и тя. 

На Копейкин шайбите в главата му се превъртяха и се върна на сценария „национално предателство“, така се шашна, че нищо ново не можа да измисли. На него „националното предателство“ му е като на пиян поп „анатемата“ – раздава го наляво и надясно, като се вкисне за нещо“.

Димът е черен… не са избрали нов папа

***

Тия едно си знаят, едно си баят

Русия: Решението на България за изгонването на дипломатите ни е взето по поръчка на външни сили

***

Я, не било „еднолично“?!

Лена Бориславова: Решението за руските дипломати е на МВнР, не на кабинета

***

За да е ясно на всички български граждани, искам да кажа, че има три доклада на ДАНС, заради които се взеха тези решения. Има и междуведомствен доклад от Министерството на външните работи, има и решение на Съвета по сигурност“.

„Решението, което се случи, не е мое, а на базата на този Съвет по сигурност и на трите доклада от ДАНС“. 

Петков: Решението за изгонването на руските дипломати не е мое

***

Странно, но… никой не е изненадан

Хиновски: Тошко Йорданов и Балабанов ми забраняваха да критикувам енергийния министър

***

Още една тлееща катастрофа – в процес на изграждане…

Лиз Тръс предупреди Китай, че евентуално нахлуване в Тайван би било "катастрофална грешка"

***

Най-после това, което цивилизованият свят си мисли последните 20 години, се казва на глас. 

Русия е "най-голямата и непосредствена заплаха" за НАТО, а действията на Китай са предизвикателство пред "интересите, сигурността и ценностите" на Алианса. Това е записано в новата доктрина по сигурността на Северноатлантическия съюз, съобщи Йенс Столтенберг.

НАТО: Русия е най-голямата и непосредствена заплаха

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1555 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.29 | 22:05

2
Какъв е тоя Алианс които се разпорежда като собственик на света,Русия също да влезе в него и точка по въпроса,и всичко затихва.
баба гицка

2022.06.29 | 19:44

1
русия и НАТО ще се избият и жълтите ще завладеят света - БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ

Добави коментар

Водещи новини