Водещите новини! Няма да има консултации на ПП и БСП с президента. Има ли връзка между ДПС и „Възраждане“? (и още…)

  • 28 юни 2022 13:20

  • 2262
  • 10
Водещите новини! Няма да има консултации на ПП и БСП с президента. Има ли връзка между ДПС и „Възраждане“? (и още…)
© Булфото/bTVNovini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 28 юни ***

 

След края на консултациите с партия „Възраждане" президентът Румен Радев заяви, че предстои да връчи мандат за съставяне на кабинет в рамките на този парламент на първата политическа сила – ПП.

Той заяви, че с разговора с „Възраждане“ се слага край на преговорите, което означава, че ПП и БСП няма да имат час за среща, след като вчера не отидоха на „Дондуков“ 2, заявявайки, че много по-важно за държавата е да участват в бюджетната комисия, докато се гледа актуализацията на бюджета, а не да се срещат с президента в удобно за него време. 

Партиите заявиха желание да се срещнат с Радев, след като той се прибере от Мадрид. Очевидно обаче той няма желание да се среща с тях, когато те могат, след като изпуснаха часа си за среща, когато той искаше. 

Очаква се връчването на мандата да е съвсем скоро, което пък ще „изяде“ от времето за консултации на ПП с други формации и – както се очаква – независими също. 

Президентът няма да разговаря с ПП и БСП за нов кабинет

***

Има ли връзка между ДПС и „Възраждане“?

***

Това е първият дефолт на Русия по външния й дълг от времената на болшевишката революция.

"Мудис" потвърди дефолта на Русия по външния ѝ дълг

***

Само напомняне за „освободители“…

Педро Санчес: НАТО ще брани всеки сантиметър съюзническа територия

***

Той е провел извънредно Общо събрание на дружеството и е разпределил дивидент на самия себе си в размер на 79 800 лева от натрупаната и неразпределена печалба за 2015 и 2016 г.

КПКОНПИ даде на НАП бивш кмет на Благоевград Камбитов

***

Още един пострадал разказа за сина на зам.-окръжния прокурор на Перник.

„Направиха ни интрига и съвсем приятелски ме викна навън. След което, докато си говорим, започна да ме удря с метален бокс предимно в лицето. След това ме събори на земята и започна да ме рита. Разби ми устата, носа и ми разцепи ухото”, разказа пред Нова телевизия пострадалият.

Пострадалият казва, че Васил Михайлов го е нападал преди няколко месеца заради слух, че е обсъждал приятелката му. Въпреки белезите от побоя, мъжът не подава жалба. Страхува се и да застане с лицето си пред камера.

Синът на зам.-окръжния прокурор на Перник пребил жестоко и друг мъж

***

Разсекретиха разговор между френския президент Еманюел Макрон и руския му колега Владимир Путин, в който личи раздразнението на руския президент. Той се е провел дни преди старта на войната в Украйна и показва напрежението между двамата лидери, пише изданието „Фигаро“.

Разговорът ще бъде излъчен в документалния филм „Президент, Европа и война“, режисиран от журналиста Ги Лагаш и дава дипломатически контекст за последните шест месеца на Макрон в Елисейския дворец. Разговорът представлява ожесточена размяна на реплики между двамата президенти. Макрон е твърд в решенията си, но Владимир Путин не се отказва и даже се изнервя, казвайки на френския президент „Слушай ме много внимателно“.

Разсекретиха разговор между Путин и Макрон дни преди началото на войната

***

Компанията "Сименс мобилити" (Siemens Mobility) ще строи влакове, задвижвани с водород, които ще се движат по железопътната мрежа на градската агломерация Берлин-Бранденбург, съобщи Си Ен Би Си.

От "Сименс мобилити" съобщиха, че железопътната компания "Нидербарнимер айзенбан" (Niederbarnimer Eisenbahn) им е възложила поръчка, която включва доставката на седем влакови композиции, модел "Мирео плъс ейч" (Mireo Plus H). Те ще бъдат снабдени с водородни горивни клетки и с литиево-йонни батерии. Предвижда се да бъдат пуснати в експлоатация през декември 2024 г.

"Сименс" пуска в Германия влакове на водород

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2262 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.06.28 | 16:30

9
Коалицията на Петков - народен избраник живее в нашата къща - бивш полицай, уволнен за измама, електоратът му е циганин на боклука, но той е истински депутат - това е истинската мафия!
Този мафията

2022.06.28 | 16:49

10
С силно влително закулисие

2022.06.28 | 16:07

4
Истината.Гласуваха вот на недоверие мина.Но гн Петков отново щее Премиер но гн Румен Радев ще му гласуват импиджма и ще бъде свален.Не виждам коя ппартия няма да гласува против Радев.Само Янев.Но той е още в застой.Ще има големи емоции.Радев ще изгори.Радев търси си работа син.
Само не Петков!

2022.06.28 | 16:23

8
Петков е повишаване на цените на всичко и обедняване на населението на България!

2022.06.28 | 16:19

5
Пак Петков ще изберат само предатели!

2022.06.28 | 16:05

3
Истината.Гласуваха вот на недоверие мина.Но гн Петков отново щее Премиер но гн Румен Радев ще му гласуват импиджма и ще бъде свален.Не виждам коя ппартия няма да гласува против Радев.Само Янев.Но той е още в застой.Ще има големи емоции.Радев ще изгори.
Само не Петков!

2022.06.28 | 16:22

7
Петков е повишаване на цените на всичко и обедняване на населението на България!

2022.06.28 | 16:19

6
Пак Петков ще изберат само предатели!

2022.06.28 | 14:12

2
На мисирките им е зададено дпс и възраждане коалиция.то бива слугинаж ама чак за смях станаха.

2022.06.28 | 13:41

1
Няма и правителство да съставите

Добави коментар

Водещи новини