Георги Кадиев: Ако има анти-инфлационна мярка, сваляне на цени на енергопродукти е първата от тях

  • 24 юни 2022 11:52

  • 1551
  • 0
Георги Кадиев: Ако има анти-инфлационна мярка, сваляне на цени на енергопродукти е първата от тях
© булфото /архив/

Коментар на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, известен политик, журналист и икономист. В момента той е председател на Гражданска платформа „Нормална държава”. В годините назад бе депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в 40-то и 42-ро НС, също така бе и общински съветник от левицата в София, както и бивш зам.-министър на финансите /2005-2007г./.

Les Républicains предлагат да се намалят данъци и акцизи върху горивата, за да слезе цената на1.50 евро/литър. При текуща цена от 2.09 евро и 2.14 евро, съответно за бензин и дизел, това е намаление от около 0.60 евро/литър.

Rassemblement National предлага намаляване на ДДС от 20% до 5% за горивата. При сегашните цени това би било намаление от около 0.31 евро/литър.

Социалистите предлагат минимална пенсия от 1500 евро/месец.

Франция е държавата с най-ниска инфлация в ЕС, но и там взимат мерки, защото инфлацията и там е тежка за населението.

Силно се надявам в последните си дни нашият парламент да не се провали с актуализацията на бюджета.

По-голямата част от ЕС, вкл. трите най-големи икономики Германия, Франция и Италия продължават да купуват руски газ, за да запълнят хранилищата си.

Ние правим някакви частични покупки на американски газ, които едва покриват 25% от нуждите ни за юли, да не говорим за нагнетяване на хранилището. И остатъкът ще купуваме на спот цени от борси на цени, по-високи от руския газ.

Цената е повече инфлация и повече пари, излизащи от джоба ни като потребители.

Ако има анти-инфлационна мярка, сваляне на цени на енергопродукти е първата от тях.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1551 0

Свързани новини

Водещи новини