Водещите новини! Предстои историческа седмици и за България, и за Украйна. Йотова предвижда бюджетът да мине (и още…)

  • 20 юни 2022 13:18

  • 2011
  • 5
Водещите новини! Предстои историческа седмици и за България, и за Украйна. Йотова предвижда бюджетът да мине (и още…)
© Getty Images/Булфото (архив)/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 20 юни ***

 

Историческа ще е тази седмица за България, през която предстои да разберем дали силите на задкулисната коалиция могат да свалят първата истински про-западна управляваща партия и да разбият коалицията или ще останем в сравнително стабилна позиция. Задкулисните съглашения и партийни циркове засега родиха идеята да направят съпътстващи анти-протести, те това си го умеят най-добре. Вероятно ще пратят платени „протестъри“, за да плашат със сблъсъци и насилие. Толкова им е капацитетът. 

За Украйна пък седмицата ще е историческа, защото на среща на върха лидерите на 27-те членки на Европейския съюз ще обсъдят дали да подкрепят кандидатурата на Киев за членство в Европейския съюз, след като в петък Европейската комисия препоръча Украйна да получи статут на кандидат.

Министърът на отбраната на Украйна: Войната няма да приключи ако Путин загуби властта

***

В поредното си среднощно обръщение украинският президент изрази очакване Русия да засили атаките си тази седмица на фона на предстоящата среща на върха на ЕС.

Зеленски: Започващата седмица е историческа за Украйна

***

„Ако спечели войната в Украйна, ще последва война с НАТО, която вероятно вече ще загуби“, сподели в интервю за „Файненшъл таймс“ Ходорковски.

„Ако нямаше толкова много жертви (във войната), щях да кажа, че съм сравнително доволен, че [Путин] пое по път, който ще му коства живота. Но победата на Украйна в конфликта зависи изцяло от Запада, обясни той“.

Руски бизнесмен: Путин пое по път, който ще му коства живота, което ме радва

***

За днес пред президентството е насрочен „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“ от „Правосъдие за всеки", предава Нова телевизия. 

Организаторите казват, че в дните до вота на недоверие трябва да се чуе гласът на свободните граждани след свалянето на Никола Минчев от поста парламентарен шеф.

Марш в защита на парламентаризма пред Президентството

***

„Страната ни днес е в криза. Политическа, икономическа и дори такава на идентичността. Води се битка с мафията, сраснала се с държавата ни. Ще изберем демокрация или авторитаризъм, свобода или подчинение, смелост или страх“.

Започват протести и в чужбина: Българи във Виена в защита на правителството

***

Заплахи от възраждане: 

Ще правят протест, че и се гласят да го правят всяка седмица. „Ще е така докато не падне тази власт", заяви Петър Петров, зам.-председател на ПГ на "Възраждане".

Вдигането на пенсиите и заплатите, което прави хората по-свободни, откъсването от руското енергийно иго, намаляването на корупцията… по всичко личи, че някои партии има защо да са недоволни. 

Напълно възможно е да има протест на "Възраждане" тази седмица

***

„Някаква инфекциозна болест, където и да е по света, означава, че рано или късно ще дойде в България. Ние не сме изолирана територия. Националният център по заразни и паразитни болести е в готовност да посрещне първия случай. Няма да го посрещнем с радост“.

Доц. Гломб: Маймунската шарка ще стигне и до България

***

Дано да има и контрол дали се спазва, защото блата и кочини си имаме много, Седемте рилски езера са природно богатство, което можехме да запазим с малко акъл и съобразителност. Щом не става така, ще стане със забрани. 

Спират достъпа на джипове до Седемте рилски езера

***

Според нея, ако актуализацията на държавния бюджет не се приеме, това ще е катастрофа най-вече за пенсионерите и социално уязвимите групи.

Йотова: Бюджетът ще мине

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2011 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.06.20 | 14:42

4
НЕ НИ ПУКА ЗА УСРАЙНА!
Урзула Фон Д*э Макарон

2022.06.20 | 15:41

5
На кого му пука, Украйна е кандидат за членство в ЕС
Абе

2022.06.20 | 14:17

3
Дреме ми на шапката какво става в Украйна тези нацисти трябва да си получат заслу едното но повече. Е вълнува събитията тук
Аа

2022.06.20 | 13:28

2
Ще падне педалското правителство!
ДО КОГА? ДО КОГА? ДО КОГА?

2022.06.20 | 13:27

1
... Йотова предвижда бюджетът да мине. ПРЕЗИДЕНТСКАТА ВРАЧКА СЕ РАЗКРИ. Аз казвам че бюджетът няма да мине. Той трябва да се ъпдейтва обеиктивно, защото вече не е актуален. Бушуващата инфлация го прави нереален.40% инфлация ни гони по Коледа! ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ВРАЧКА!

Добави коментар

Водещи новини