Пише се: „за благото на народа“, чете се: „КЕ-ЛЕ-ПИР“

  • 16 юни 2022 16:34

  • 1443
  • 0
Пише се: „за благото на народа“, чете се: „КЕ-ЛЕ-ПИР“
© Wikipedia/Novini.bg

„Знанието прави човека негоден да бъде роб“.
~ Фредерик Дъглас 

 

Ако се чудите дали е било случайно това, че 30+ години образованието в България е мачкано, за да влезе във формата на скеч, а 45 години преди това е било под формата на промивка на мозъка… прочетете цитата по-горе. 

Ако се чудите защо „учителят“ (не искам да му запомням името дори), чийто разказ пробутаха от МОН на децата от седми клас за преразказ, е не само част от „образователната“ система, но вече е даден за „пример“ за литературна мисъл, а наивният му „разказ“ дава смелост на себеподобните му „писатели“ да драскат още и още, а децата ще си мислят, че така се прави литература. 

Ако се чудите защо той – с познанията си за света, сведени до ниво: СЗО ни било поробвало с фалшив COVID, да сме излизали от ЕС и НАТО и да живее партия „израждане“, е „пример“ за учител, литератор, писател. 

Ако се чудите защо в парламента ни рядко се чува ясна и чиста, литературна БЪЛГАРСКА РЕЧ. 

Ако се чудите защо народът гласува за алчни тъпанари. 

Ако се чудите…

… спрете. Няма нищо чудно. Катастрофата е добре планирана предварително. 

Убий тялото и главата сама ще падне, е казал Хънтър С. Томпсън. Тялото сме всички ние – българският народ, който си е построил обществото върху кухите крака на неграмотността. И главата падна…

Народ, който иска „европейски заплати“, но руско управление, далаверка на дребно, да не се носи лична отговорност, да се живее всеки сам за себе си, ден да мине, друг да дойде, да не се напряга много, да има за ядене и пиене, другото – бошлаф работа, той гласува за популисти и лигльовци, а после се чуди защо парламентът му е цирк. Достойните обижда, че били прекалено умни и добре облечени и си иска чобани да го управляват, облечени в анцузи, да имат беден речник и да изглеждат сърдити, начумерени и дебели, защото това е мъжествено, а той – народецът – иска да го управлява потна, космата ръка, дето тропа по масата и го шамари. 

Роби!

Професионални роби. 

Мечтаят не да са свободни, а да са близки до господаря, че да ги бие по-малко и да им даде те пък да бият други роби, малко власт над ближния и малко помия в копанката. Другото – бошлаф работа за джендъри – свобода-мобода, лично израстване, мечти, глупости! 

И гласува за „Ферари с цвят червен“, приятелчето на мутрите, дето ще се бори с мафията… Смеееех!

И гласува за „патрèоти“ с руска резба, дето го пазят от джендъри, Македония, еврото и от абсолютно нищо друго. 

И отказва да си учи истинската история, а се връща пак и пак към съветските учебници и ги преиздава, за да може да продължи да е наведен роб пред кремълските господари. 

И си му е добре. 

Да, добре си му е. Като гледам доволните физиономии сега, след като махнаха председателя на Народното събрание, след като подляха вода на управляващата партия и коалицията, която имаше шанс за пръв път от 1944 г. насам да ни поведе и сложи на една маса с европейското семейство, а не на пода, в краката на евразийския сатрап. Сега им чета доволните, ухилени коментари, гледам им усмивките и си казвам: добре им е. Доволни са. 

А разбрахте ли защо махнаха председателя? 

Защото за Македония се носеха клевети и слухове, че Петков щял да върши „нещо тайно“. Сто пъти се каза, че няма, но те си знаят едно и също, защото така им изнася да говорят – да дразнят електората, че да си го поддържат на тяхна си страна. 

На заседанията управляващите им казват, показват доказателства, казват, че решенията ще се взимат заедно от парламента, тарикатите излизат после пред камерите и лъжат: ще взимат решенията еднолично!, викат и се подхилкват доволно.  

Казаха управляващите: добре, ще ви го покажем, ще направим изслушване, ще направим заседанието открито, пред целия български народ. 

Да покажат, че решенията се взимат от Народното събрание, а не еднолично. Искате ли да е открито, за да се види от всички? Искали били. 

Гласуваха го и МНОЗИНСТВОТО гласува заседанието да е открито! И от „Възраждане“, и от ИТН са гласували за открито. 

После същите, дето гласуваха да е открито, отидоха и внесоха подписката за свалянето на председателя, че е направил заседанието именно открито, както те са гласували да е…

Това не е грешка, не е лудост, както на шега някои се опитват да го изкарат. НЕ. Това е преднамерено, добре подготвено двуличие. 

Тези сега се готвят да управляват. И ще управляват. Честото да ви е. 

И понеже българинът е вече изморен от избори и си мисли, че наистина „всички са маскари“, мнозина няма да идат да гласуват, но… феновете на псевдо-патриотите, руските проксита и закърмените с чалга идеологията, щракачи с пръсти ще идат да гласуват за кумирите си, дето им обещават – кой да забрани сатанистите, петджито и еврото, кой да бие мафията, кой да спре пандемиите, кой да ги побратими с путин, кой… 

Та, ще идат. И ще гласуват. И, заради ниската избирателна активност, тарикатите, за които ще гласуват, ще получат ОЩЕ повече проценти и ОЩЕ повече места в парламента. 

А тогава, дами и господа, Терминал 2 ще се препълни. 

Няма вече мърдане. Сценарият е циментиран. 

И, ако „Знанието прави човека негоден да бъде роб“, то незнанието и неграмотността сещате ли се накъде са ни повели…? 


 

Последвайте канала на

Александър Томов
1443 0

Водещи новини