Шоу да става у нас! Весело е, хубаво и от всякъде се чува музика

  • 15 юни 2022 16:38

  • 1486
  • 0
Шоу да става у нас! Весело е, хубаво и от всякъде се чува музика
© Getty Images

Хората, които за 32 години успяха да ни накарат да повярваме, че хубавият живот е само по филмите, ни казаха, че сегашното правителство било най-лошото за тия 32 години…

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 679

Странно, но те са наследници и „бивши“ служители на тайните служби на същия режим, който пък ни обясняваше, че България е просперирала чак след 1944 г. и че трябва да вярваме на тях, а не на очите си. 

Сложих „бивши“ в кавички, щото… нали! „Бивши агенти“ на ДС е като „бивши кърлежи“. 

В същото време нещата съвсем си се наредиха и ИТН („има такъв народ“, а не „и така нататък“, макар второто да е по-вярно за тях – след поредицата партии на прехода и т.н.) се наредиха в една лодка с агентите и запяха в хора с тях. Втори и трети глас. Сваляне на правителството, вот на недоверие, Македония, бабини деветини.

Македония е ясна – използват я, за да насъскват населението по тема, която няма никакво значение, но я пълнят с такова, пеейки за „славното минало“ и „крадат ни историята“, пък тя все си е тук и никой никъде не я е отнесъл. Но, ако Македония влезе в ЕС, край на руското влияние, та затова агентите на ДС тук и агентите в Македония са се активирали да правят зулуми и да викат срещу другия. Уж. 

Тия са ясни.

Взеха на мафията контрола на митницата и отново имаме „активиране“. От години се говори, че България стои на основен път на хероина. Вържете две и две и ви е ясно какво се е случвало, което вече не може да се случва. 

Сложете и зависимостта от руския газ, която се прекратява…

… и от всичко това получавате: рев, че това било най-лошото правителство. 

И са прави… най-лошото е за тях. 

Какъв е случаят обаче на драгия гласоподавател (a.k.a. електорална биомаса), че реши, че и за него е най-лошото? Защото досега има повишаване на пенсиите, подем на икономиката, овладяване на инфлацията, която помита другите държави, намиране на енергийни източници при по-добри условия, но драгият зрител на шоуто вика, че му било най-лошото правителство, защото са джендъри и ще продадат Македония, а и били помагали на украинските бежанци. А иначе разказва с гордост как ние сме помогнали на арменските бежанци и на евреите. „Ние“, видите ли, сме им били помогнали. Нищо, че НИЕ не сме били и родени тогава, а сега е нашето време и ние се показахме колко струваме. 

Народе????

Поне да бяха умни тия агенти, да не ни е яд, че ни правят на маймуни, а те миришат на цървули и външна тоалетна и пак ни правят сами да си говорим. Все едно да направим реми с Гибралтар.

Едно е с Бразилия, нали, друго е с Гибралтар. 

Ива Митева от ИТН пък ни обясни някои неща за кое е „нормално“ и кое – не. Жената е убедена, че е нормално партията ѝ да подлага членовете си на тестове за лоялност. Било като психотеста за работа в МВР. Ами не е, но айде… 

Относно разкритията на напусналите шоупартията, които се оплакаха, че са били третирани като второ качество хора, обяснявано им било, че са никои, че ще се подчиняват или ще се махат, че за свобода и дума не можело да става…

… та по този повод тя ни обясни: „Тошко е чепат характер, но Тошко е добър сам по себе си. Аз съм успяла да си извоювам свободата, трябвало е и те да си я извоюват“.

Ченето ни увисва тук…

Влизаш в партията и почваш да воюваш с един от партийните сценарис… лидери, исках да кажа, за да получиш свобода. Ако не си я отвоюваш, може да си супер експерт и можещ човек, но щом не си си я отвоювал, си заслужаваш да те мачкат. Иначе Слави се фукаше, че пълни ИТН с експерти и ще се допитва до тях за всичко. Оказва се, че един сценарист се е налагал над експертите и те е трябвало или да воюват, или да си мълчат. 

И Ива М. не се свени да го каже това. И не се усеща. И не ѝ хрумва какво говори. 

Нормално било. Ама то и нацистка Германия много неща са били „нормални“…

Ако се чудите на уводната снимка – от мюзикъла „Продуцентите“ на Мел Брукс е, не е от болно политическо въображение. Шоу е, с други думи, не реалност. 

Но, ако се замислите, ужасно много приляга на днешната БГ реалност. Шоу и фашисти, музика (чалга), политически смешници и вой по бежанците, македонците, подкрепа за путин и режима му, национализъм без покритие, партия „израждане“, на шоупартията пък им налагат да се тестват за лоялност и „това е нормално“, а тайната полиция пак управлява страната.

Весело е, хубаво и от всякъде се чува музика. 


Getty Images

 

Александър Томов
1486 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини